Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a recunoscut că a avut momente de egoism de când se află în izolare la Vatican şi a salutat oamenii aflaţi în prima linie în lupta cu pandemia

papa francisc

Papa Francisc a recunoscut că a avut momente de egoism de când se află în izolare la Vatican şi a salutat oamenii aflaţi în prima linie în lupta cu pandemia de COVID-19, inclusiv medicii şi angajaţii magazinelor, calificându-i drept „sfinţii care trăiesc în vecini”, anunță MEDIAFAX.

Cu sinceritatea-i caracteristică, papa a spus că s-a luptat cu "preocuparea de sine" în perioada de izolare: "Bineînţeles, am zonele mele de egoism. Marţea, vine confesorul meu şi rezolv lucrurile acolo", a spus acesta într-un interviu pentru săptămânalul religios The Tablet.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

"În tot acest timp, mă gândesc la sfinţii care trăiesc în vecini. Aceştia sunt eroi - medici, voluntari, călugăriţe, preoţi, angajaţi ai magazinelor - toţi îşi fac datoria pentru ca societatea să continue să funcţioneze. Câţi medici şi asistenţi medicali au murit! Câte călugăriţe au murit! Toţi făcându-şi datoria. Dacă vom conştientiza acest miracol al sfinţilor din vecini, dacă o să le urmăm calea, miracolul se va încheia cu bine, pentru binele tuturor", a spus papa, citat de The Guardian.

Papa Francisc a mai vorbit despre ipocrizia politicienilor care vorbesc despre confruntarea problemelor provocate de pandemie, precum foametea, în timp ce eşuează în gestionarea problemelor urgente care afectează mediul, sprijinind o "cultură a risipei" şi continuând să fabrice arme.

Problemele de mediu au fost uitate, pentru că toată lumea se concentrează pe criza provocată de noul coronavirus, a spus suveranul pontif, dând ca exemplu recentele incendii de vegetaţie din Australia, printre altele. "Nu ştiu dacă sunt răzbunări ale naturii, dar sigur sunt reacţii ale naturii", a spus acesta.

Papa este de părere că ritmul producţiei şi consumului trebuie să fie încetinit, iar oamenii trebuie să înveţe să înţeleagă lumea naturală şi să se conecteze la ceea ce îi înconjoară, să nu uite odată ce criza a trecut.

Citește și: Klaus Iohannis spulberă visurile românilor: Nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm

De asemenea, suveranul pontif a spus că unele discursuri populiste şi decizii politice ale unor lideri europeni amintesc de cele ale lui Adolf Hitler din 1933.

Papa a mai vorbit despre perioada de izolare în care trăieşte acum, la reşedinţa sa din Hotelul Santa Marta, recunoscând că nu este una uşoară. "Sfatul este să nu renunţi, să îţi conservi energia pentru vremuri mai bune, pentru că atunci ne va ajuta să îţi aminteşti ce s-a întâmplat", a spus Francisc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.