Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc alături de membrii Gărzii Pontificale Elvețiene

rador.ro
papa francisc

Suveranul Pontif a primit în audiență oficialii și membrii Gărzii Pontificale Elvețiene cu ocazia jurământului depus joi, 6 mai 2021, de noii soldați ai acestui corp de gardă din Cetatea Vaticanului. Cu aceeași ocazie, papa l-a primit în audiență pe președintele Confederației Helvetice, Guy Parmelin. Sugestivă, prezența rudelor noilor gărzi, considerată de pontif o dovadă a atașamentului multor catolici elvețieni față de Biserică și de Scaunul Apostolic al Sfântului Petru.

Sfântul Părinte a primit joi, 6 mai 2021, în audiență membrii Corpului Gărzii Elvețiene cu ocazia jurământului depus, prin tradiție, în această zi de noii soldați ai acestui corp de gardă din Cetatea Vaticanului. La audiența papei au luat parte, de asemenea, colonelul Christoph Graf, capelanul, ofițerii, subofițerii și toți membrii Corpului, precum și părinții gardienilor care, a remarcat papa în cuvântul său de salut, dovedesc ”atașamentul multor catolici elvețieni față de Biserică și, în particular, de Scaunul lui Petru”.

Subliniind că, în decursul istoriei, mulți tineri ai Corpului de gardă au ajuns chiar să-și jertfească viața în apărarea Succesorului lui Petru, pontiful a amintit, în același timp, că unii tineri care își desfășoară serviciul în Garda Elvețiană au ales mai târziu calea preoției, a vieții consacrate și a familiei. Papa le-a mulțumit pentru serviciul generos pe care toți membrii Gărzii Elvețiene îl aduc Succesorului lui Petru și întregii Biserici.

Papa Francisc: ”Apreciez mult capacitatea voastră de a conjuga aspectele profesionale și cele spirituale, exprimând astfel devoțiunea și fidelitatea voastră față de Scaunul Apostolic. Pelerinii și turiștii care vin la Roma au posibilitatea de a experimenta politețea și disponibilitatea gărzilor la diferitele intrări în Cetatea Vaticanului. Nu uitați niciodată aceste calități care reprezintă o frumoasă mărturie și sunt semnul ospitalității Bisericii”.

Adresând cele mai sincere urări noilor membri ai Gărzii Elvețiene, papa i-a îndemnat ca acești ani pe care îi vor petrece în Vatican și la Roma ”să fie o ocazie pentru a aprofunda credința voastră și o iubire mai puternică față de Biserică. Vă însoțesc cu rugăciunea mea”, a încheiat papa Francisc, ”și vă mulțumesc pentru că ați ales să puneți la dispoziția Succesorului lui Petru o parte din anii vieții voastre”, conform vaticannews.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.