Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc anunță cele PATRU TENTAȚII din presă

papa francisc

Dezinformarea este cea mai gravă dintre cele ''patru'' tentaţii cărora le cad pradă mass-media, identificate de papa Francisc, alături de calomnie, defăimare şi predilecţia pentru subiecte de scandal.

Potrivit papei, mass-media au o responsabilitate foarte mare, au rolul de a educa şi forma opinii, pot construi şi face un bine imens. Dar, având în vedere că toţi suntem păcătoşi, este evident că şi mass-media pot avea ''ispitele'' lor, a spus suveranul pontif într-un interviu pentru săptămânalul catolic belgian ''Tertio'', dat publicităţii miercuri pe site-ul Vaticanului, informează agerpres.ro.

Citește și: El e bărbatul care a DEZVIRGINAT-O pe Simona Halep: I-a fost ANTRENOR / FOTO

''Dezinformarea este, probabil, cel mai mare rău pe care mass-media îl pot face, deoarece opinia este orientată într-o singură direcţie, omiţând o parte din adevăr'', a subliniat papa.

''Eu cred că mass-media ar trebui să fie foarte clare, foarte transparente şi să nu cadă pradă - fără supărare, vă rog - bolii coprofiliei, gata întotdeauna să răspândească scandaluri şi lucruri urâte, chiar dacă acestea pot fi adevărate. Şi cum oamenii au tendinţa să sufere de coprofagie, acest lucru poate fi foarte dăunător'', a mai spus papa Francisc.

Citește și: Căsătorită, de 42 de ani, s-a culcat cu un puști de 15 ani, de mai multe ori: A fost trimisă la PUȘCĂRIE / FOTO

Mass-media mai pot fi tentate de calomnie şi folosite în acest scop, mai ales în lumea politică, şi de asemenea pot fi folosite ca mijloc de defăimare. ''Nimeni nu are dreptul să facă asta. Este un păcat şi este ofensator'', a atras atenţia liderul catolic.

Aceste remarci intervin pe fondul unei ample dezbateri în Statele Unite şi Marea Britanie pe tema informaţiilor false care au circulat pe internet şi care au putut juca un rol pentru a convinge alegătorii să voteze pentru candidatul republican Donald Trump sau Brexit, scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.