Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc are mari probleme, la Vatican: A numit un nou director financiar, după perchezițiile poliției

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam plecare papa francisc

Papa Francisc, dorind să acţioneze cu rapiditate pentru ocuparea unei funcţii financiare ce a rămas vacantă în urma unui scandal aflat încă în desfăşurare, a desemnat miercuri un director de top din structura internă a Băncii Italiei pentru a conduce Autoritatea de Informaţii Financiare de la Vatican, informează Reuters şi AFP.

Potrivit Vaticanului, Carmelo Barbagallo, fostul director al Biroului pentru supraveghere bancară din cadrul Băncii centrale italiene, îi va succeda avocatului elveţian Rene Brulhart la conducerea Autorităţii de Informaţii Financiare (AIF), informează agerpres.ro.

Citește și: Banca Națională a României trage semnalul de alarmă- Ce se întâmplă cu pensiile

Rene Brulhart a părăsit săptămâna trecută această funcţie pe care a ocupat-o timp de cinci ani, după ce papa Francisc a decis să nu îi reînnoiască mandatul. Plecarea sa a avut loc după raiduri fără precedent şi care au şocat opinia publică locală, organizate de Poliţia din Vatican pe 1 octombrie în birourile deţinute de AIF şi de Secretariatul de Stat.

Poliţia a acţionat în baza unui mandat de percheziţie semnat de un magistrat din Vatican care investiga un caz suspect de corupţie în cadrul procedurii de achiziţionare a unei clădiri din Londra de către Secretariatul de Stat, un departament-cheie din administraţia centrală a Sfântului Scaun.

Citește și: Marcel Ciolacu îl liniștește pe Ludovic Orban: Încă nu e pericol să fie demis prin moțiune

Cinci angajaţi de la Vatican, inclusiv un director de la AIF, Tommaso di Ruzza, au fost suspendaţi după raidurile de pe 1 octombrie.

Domenico Giani, şeful Securităţii de la Vatican şi bodyguard al papei, a demisionat o săptămână mai târziu din cauza unor scurgeri de informaţii şi publicării în presă în unui document legat de acea investigaţie a Poliţiei italiene.

Citește și: Mihai Fifor șterge pe jos cu Florin Cîțu:’Ne arată cât de prost pregătit este’ .,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.