Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc are 'o mare dorinţă de a merge la Kiev', ca parte a eforturilor sale de a încerca să oprească războiul

Papa Francisc

Papa Francisc a spus duminică că îşi doreşte foarte mult să viziteze Ucraina, ca parte a eforturilor sale de a încerca să oprească războiul început în urmă cu cinci luni şi pe care l-a denunţat în mod repetat, informează Reuters.

''Am o mare dorinţă de a merge la Kiev'', a răspuns papa Francisc la o întrebare referitoare la o posibilă viitoare călătorie în Ucraina. Declaraţia a fost făcută jurnaliştilor care îl însoţesc în avionul papal în călătoria de la Roma înspre Canada, potrivit Agerpres.ro.

Niciun alt papă nu a mai vizitat Moscova, iar suveranul pontif a condamnat în repetate rânduri invazia Rusiei asupra Ucrainei: luna trecută a acuzat în mod implicit Moscova că poartă ''un război crud şi absurd de agresiune''.

Într-un interviu exclusiv acordat Reuters luna aceasta, papa Francisc a declarat că speră să poată merge la Moscova şi Kiev imediat după călătoria în Canada.

După interviu, autorităţile de la Kremlin au spus că nu au avut un contact substanţial cu Vaticanul în ceea ce priveşte o potenţială vizită, în timp ce Ucraina şi-a reinnoit invitaţia către suveranul pontif.

Papa Francisc călătoreşte duminică către Edmonton, capitala provinciei Alberta, în cadrul unei călătorii apostolice în Canada, unde intenţionează să-şi ceară iertare pentru rolul pe care Biserica Catolică l-a avut în problema şcolilor rezidenţiale, în cadrul cărora numeroşi copii indigeni au fost abuzaţi.

''Este o călătorie de pocăinţa, să o facem cu acest spirit'', le-a declarat el reporterilor în comentariile pe care suveranul pontif le face în mod tradiţional la începutul călătoriei.

Călătoria, cu durata de o săptămână, va include cel puţin cinci întâlniri cu populaţiile indigene, după ce papa Francisc şi-a luat angajamentul că şi va prezenta scuze pe teritoriul lor de origine pentru rolul Bisericii în şcolile rezidenţiale, care au căutat să elimine culturile indigene.

Voiajul va fi totodată şi un test pentru sănătatea papei, nevoit să anuleze o călătorie în Republica Democrată Congo şi în Sudanul de Sud, la începutul lunii iulie, din cauza unei probleme la genunchi, care l-a obligat să folosească mai întâi un fotoliu rulant şi mai târziu un baston,

În ciuda problemelor medicale de la genunchi, suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, era bine dispus şi i-a întâmpinat şi a glumit cu jurnaliştii acreditaţi.

Deşi au existat îndoieli iniţiale privind capacitatea sa de a se deplasa între diferitele compartimente ale aeronavei, suveranul pontif a spus ''cred că mă descurc'' şi a mers normal, sprijinindu-se într-un baston.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.