Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc confirmă beatificarea Cardinalului Newman: Vaticanul a recunoscut și miracolul de la mormântul cardinalului, care a determinat canonizarea

facebook.com
Papa Francisc

Papa Francisc a aprobat decretul ce recunoaşte miracolul datorită căruia cardinalul şi teologul englez din secolul XIX John Henry Newman va fi canonizat. Cardinalul a fost deja beatificat, în 2010, de Benedict al XVI-lea cu prilejul vizitei sale în Marea Britanie, relatează miercuri EFE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluiri șocante în cazul falsului medic ginecolog. Ce a ieșit la iveală

În cadrul audienţei acordate prefectului Congregaţiei pentru Cauza Sfinţilor, arhiepiscopul Angelo Beciu, papa Francisc a semnat marţi mai multe decrete, printre care şi cel cu privire la acest cardinalul, la origine anglican, dar care s-a convertit la catolicism la 44 de ani.

După convertirea lui şi fascinat de personalitatea Sfântului Filip Neria, John Henry Newman a înfiinţat în Anglia Congregaţia Oratoriul, a întemeiat Universitatea Catolică din Dublin şi a supervizat traducerea Bibliei.

Marile sale talente intelectuale - este considerat un mare teolog şi un strălucit prozator - alături de virtuţile sale şi de preocuparea sa pentru cei săraci au făcut ca papa Papa Leon al XIII-lea să-l numească în 1879 cardinal, cu un an înainte de moartea lui Newman, la 89 de ani.

În 1958 s-a iniţiat procesul beatificării. Cardinalul Ratzinger deja în 1990 îşi declara admiraţia faţă de Newman şi de a sa "teologie a conştiinţei", care a servit la aşezarea bazelor spirituale în Germania postbelică, după o negare a conştiinţei în timpul regimului nazist al lui Adolf Hitler.

Cardinalul Newman a lăsat numeroase lucrări asupra celor mai importante probleme filosofice şi teologice ale timpului său, anticipând evoluţiile lor până în secolul următor.

Congregaţia pentru Cauza Sfinţilor l-a proclamat venerabil, în 1991, după o examinare completă a vieţii şi operei sale. Vaticanul a investigat şi confirmat o minune săvârşită la mormântul său şi astfel cardinalul a fost beatificat, la 19 septembrie 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.