Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc continuă să facă istorie: O nouă călătorie într-o țară în care nu a mai fost niciodată un Papă

ANSA
Papa Francisc

Suveranul Pintif continuă să facă istorie și își continuă seria de călătorii în ciuda afectiunii de la genunchi. Papa Francisc a declarat duminică vrea să continue să călătorească în ciuda afecțiunii sale la genunchi, anunțând că și-a propus să meargă în Mongolia în septembrie. Călătoria ar fi prima efectuată vreodată de un papă în această țară asiatică, notează Mediafax.

Declarația a fost făcută duminică, la bordul avionului, în timp ce Papa se întorcea la Roma după vizita din Republica Democrată Congo și Sudanul de Sud

„Pe 29 septembrie voi merge la Marsilia și de acolo voi zbura spre Mongolia, dar acest lucru nu este încă sigur, există o posibilitate", a spus el.

Dacă despre călătoria de o zi în orașul Marsilia existau informații, anunțul despre Mongolia a reprezentat o mare surpriză. Totuși, vizita se va realiza în funcție de starea de sănătate a Papei.

În luna august a anului trecut, Francisc l-a numit pe arhiepiscopul Giorgio Marengo, un italian, primul cardinal care va fi stabilit în Mongolia. Țara are mai puțin de 1.500 de catolici, dar este importantă din punct de vedere strategic, deoarece se învecinează cu China, unde Vaticanul încearcă să îmbunătățească situația catolicilor.

În calitate de papă, Francisc a făcut 40 de călătorii în străinătate. El a mai spus că, probabil, va merge în India anul viitor. De asemenea, Papa va vizita Portugalia în luna august a acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.