Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, DECRET REVOLUȚIONAR: femeile au LIBER să ocupe mai multe funcții în Biserica Catolică

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam plecare papa francisc

Papa Francisc a făcut un nou pas în vederea unei reprezentări mai ample a femeilor în rândul Bisericii Catolice şi a semnat luni un decret care le permite acestora, în mod oficial, să devină cititoare de liturghie, servitoare de altar şi distribuitoare de împărtăşanie, informează Reuters, conform Agerpres.

Prin acest decret, papa Francisc a oficializat o stare de fapt care există deja în multe ţări dezvoltate de mai mulţi ani. Dar, introducând aceste modificări în Codul canonic catolic, de acum înainte episcopilor conservatori le va fi imposibil să le împiedice pe femeile din diocezele lor să ocupe astfel de funcţii.

Citește și: S-A AFLAT: CINE e bărbatul din cauza căruia Ilie Năstase și-a BĂTUT SOȚIA

Vaticanul a subliniat însă că aceste funcţii sunt "esenţial diferite de hirotonisirea preoţilor", ceea ce înseamnă că ele nu reprezintă un precursor automat care să permită femeilor să devină în viitor preoţi hirotonisiţi.

"Prin urmare, suveranul pontif a stabilit că femeile pot să adere la aceste poziţii şi că ele sunt atribuite de o funcţie liturgică instituţională", a precizat Vaticanul într-o notă explicativă.

În acest decret, intitulat "Spiritus Domini", papa Francisc a afirmat că a luat această decizie după o perioadă de reflectare teologică.

El a mai spus că mulţi episcopi din diverse zone ale lumii i-au spus că modificarea era necesară pentru a răspunde "nevoilor vremurilor actuale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.