Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc deplânge încercările la care sunt supuşi catolicii din China

facebook.com
Papa Francisc

Papa Francisc a adus miercuri un omagiu catolicilor din China care îşi păstrează credinţa în pofida "greutăţilor şi obstacolelor" cu care se confruntă, într-o aparentă referire la restricţiile Beijingului privind religia, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Declaraţiile Suveranului Pontif în faţa a mii de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru din Roma au loc în condiţiile în care Vaticanul şi China se află încă în faza de implementare a unui acord important, semnat în septembrie anul trecut, cu privire la numirea episcopilor.

Citește și: S-a aflat radioul numărul 1 în România

Acordul a împărţit catolicii din China şi din întreaga lume, unii critici ai Papei Francisc susţinând că acesta a cedat în faţa guvernului comunist chinez. Cea mai deschisă critică a venit din partea cardinalului Joseph Zen, fostul arhiepiscop din Hong Kong.

Suveranul Pontif a declarat că vinerea aceasta este marcată o sărbătoare celebrată de catolici la Altarul Maicii Domnului din Sheshan, lângă Shanghai.

Citește și: SURSE Lovitură pentru Klaus Iohannis, înainte de alegeri! Mișcarea făcută de #Rezist

"Această ocazie fericită îmi permite să exprim o apropiere şi afecţiune deosebită pentru toţi catolicii din China, care, printre greutăţile şi obstacolele zilnice, continuă să creadă, să spere şi să iubească", a spus el.

Papa Francisc le-a cerut de asemenea catolicilor din China să "rămână întotdeauna uniţi în comuniune cu Biserica universală".

Citește și: S-a decis! Aceste produse vor fi interzise

Constituţia Chinei garantează libertatea religioasă însă, după preluarea mandatului de către preşedintele Xi Jinping în urmă cu şase ani, guvernul de la Beijing a înăsprit restricţiile asupra religiilor considerate o provocare la adresa autorităţii Partidului Comunist de guvernământ, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.