Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc este trist pentru uciderea președintelui haitian Jovenel Moïse

detroitnews.com
jovenel moise
Papa Francisc a transmis poporului haitian expresia rugăciunii și a tristeții sale pentru uciderea președintelui Jovenel Moïse, potrivit vaticannews.va.
Telegrama papei, semnată de cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, a fost trimisă nunțiaturii apostolice din Haiti. Soția președintelui a fost grav rănită în atentatul comis la reședința privată a cuplului prezidențial.

Cetatea Vaticanului – Adrian Dancă

8 iulie 2021 – Vatican News. Papa Francisc a transmis o telegramă de condoleanțe după uciderea, ieri, în Haiti, a președintelui haitian Jovenel Moïse. Semnată de cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, telegrama a fost transmisă nunțiaturii apostolice din Haiti.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...

”Aflând știrea despre odioasa asasinare a cărei victimă a fost Domnul Jovenel Moïse, președintele R. Haiti, Sanctitatea Sa Papa Francisc”, se citește în telegramă, ”prezintă condoleanțele sale poporului haitian precum și soției președintelui, la rândul ei rănită grav, a cărei viață o încredințează lui Dumnezeu”.

”Rugându-se la Părintele îndurării pentru odihna veșnică a sufletului celui răposat, Sfântul Părinte își exprimă tristețea și condamnă orice formă de violență ca mijloc de soluționare a crizelor și conflictelor”, se mai spune în telegrama papei.

În același timp, papa ”urează dragului popor haitian un viitor de concordie frățească, de solidaritate și prosperitate”. ”Ca semn de întărire, papa invocă belșugul binecuvântărilor dumnezeiești pentru Haiti și toți locuitorii acestuia”, se adaugă la finalul telegramei.

Asasinarea președintelui haitian a trezit un val de reacții atât pe plan local cât și internațional. La rândul lor, episcopii catolici haitieni au deplorat uciderea liderului politic și au îndemnat populația la încetarea oricărei violențe din această țară, una din cele mai sărace a Americii Centrale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.