Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc face apel la o Europă unită

papa Francisc

Papa Francisc a pronunţat un important discurs despre Europa, cerând Uniunii Europene să "regăsească sensul de a fi o comunitate unică", dacă vrea să stabilească un viitor prosper şi egal pentru toţi, informează AFP, conform news.ro.

Suveranul Pontif s-a exprimat la încheierea unei conferinţe de două zile de la Vatincan, la care au asistat şi preşedintele Parlamentului european Antonio Tajani, dar şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Deşi nu a făcut nicio referire la situaţia din Catalonia, Papa Francisc a vorbit despre solidaritate, eforturi comune şi sacrificii.

"O Uniune Europeană care, în criza cu care se confruntă, eşuează în a găsi sensul de a fi o comunitate unică ce susţine şi ajută membrii săi - şi care nu este decât o adunare de mici grupuri de interese - nu ar rata doar una dintre cele mai mari provocări ale istoriei sale, dar şi o mare oportunitate pentru propriul viitor", a declarat Papa.

În discursul său, Papa a avertizat despre pericolele care apar în Europa: "Grupările extremiste şi populiste găsesc un teren fertil în numeroase ţări", a spus Suveranul Pontif.

La rândul său, preşedintele Parlamentului european a evocat un "risc de revenire la intoleranţă şi xenofobie"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.