Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc i-a atribuit Angelei Merkel o declarație făcută de Vladimir Putin: Care este citatul folosit de suveranul pontif

rador.ro
papa francisc

Papa Francisc a făcut miercuri o confuzie într-o afirmaţie referitoare la Afganistan, în care reprodus o declaraţie a preşedintelui rus Vladimir Putin, despre care a menţionat însă că îi aparţine cancelarului german Angela Merkel, relatează agenţia DPA.

Într-un interviu radiofonic difuzat în Spania, suveranul pontif a elogiat-o pe Angela Merkel, descriind-o drept ''una dintre cele mai mari personalităţi ale politicii internaţionale''. Apoi el a reprodus un citat pe care l-a atribuit ei: ''Este necesar să oprim politica iresponsabilă de impunere a propriilor valori altora şi încercările de a construi democraţia în alte ţări pe baza unor modele din exterior fără a ţine cont de specificul istoric, etnic şi religios şi ignorând complet tradiţiile altor popoare''.

Citește și: Mesajul lui Serghei Lavrov pentru Occident: Cu Rusia nu trebuie să se discute de pe poziţii de profesor

Dar în timp ce cancelarul german a spus, în contextul situaţiei din Afganistan, că întreaga comunitate internaţională trebuie să discute şi să evalueze implicările internaţionale ale statelor, declaraţia reprodusă de suveranul pontif a fost făcută de preşedintele rus Vladimir Putin în cursul întâlnirii avute luna trecută cu Angela Merkel la Moscova şi exprimă o critică a liderului de la Kremlin faţă de politica externă a SUA.

În interviul acordat, Papa Francisc a lăudat de asemenea ''înţelepciunea acestei femei'', potrivit Agerpres.ro.

Citește și: În fața valului uriaș de migranți din Afganistan, Angela Merkel răspunde criticilor: Poţi fi german chiar dacă nu te numeşti 'Klaus' sau 'Erika'

Este primul interviu al suveranului pontif după operaţia pe colon la care a fost supus în iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.