Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc îndeamnă catolicii să renunțe la rețelele de socializare în timpul Postului Mare

vatican.va
papa francisc

Papa Francisc i-a îndemnat pe catolici să renunţe la capriciile lumeşti şi să se concentreze asupra lucrurilor esenţiale, în contextul în care suveranul pontif a deschis perioada Postului Mare cu o slujbă tradiţională de Miercurea Cenuşii oficiată pe una dintre cele şapte coline istorice ale Romei, informează Reuters.

El a criticat tendinţa oamenilor de a-şi expune viaţa pe reţelele de socializare, deplângând "o lume în care toate lucrurile, inclusiv emoţiile şi sentimentele noastre cele mai profunde, trebuie să devină 'sociale'", potrivit Agerpres.

În schimb, credincioşii ar trebui să intre în "camera lor interioară" pentru a găsi timp pentru reflecţie şi rugăciune în linişte, a spus suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, într-o omilie.

Postul Mare este o perioadă de 40 de zile de penitenţă înainte de Paşte, cea mai importantă sărbătoare creştină, care celebrează ziua în care creştinii cred că Iisus a înviat din morţi.

Reprezintă cele 40 de zile despre care se spune în Biblie că Iisus le-a petrecut ţinând post în deşert. În timpul acestui sezon, catolicilor li se cere să postească, să-şi amintească de cei nevoiaşi şi să reflecteze asupra mortalităţii.

"Viaţa nu este o piesă de teatru: Postul Mare ne invită să coborâm de pe scenă şi să ne întoarcem la inimă, la realitatea a ceea ce suntem", a spus papa Francisc.

"Să nu ne fie teamă să ne dezbrăcăm de capriciile lumeşti şi să ne întoarcem la inimă, la ceea ce este esenţial", a adăugat el.

Suveranul pontif a vorbit în cadrul unei slujbe oficiate în Bazilica Santa Sabina de pe colina Aventinului din Roma, precedată de rugăciuni într-o biserică din apropiere şi de o procesiune a cardinalilor şi episcopilor catolici.

Participanţii la slujbă, inclusiv papa Francisc, şi-au presărat cenuşă pe cap, în cadrul ritualului de Miercurea Cenuşii, care, pentru cei peste 1,35 miliarde de catolici din lume, serveşte ca o reamintire a mortalităţii oamenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.