Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc îndeamnă tinerii să facă 'alegerile corecte': 'Nu suntem duşmani, nu suntem indiferenţi'

"A sosit timpul să facem alegerile corecte" pentru planeta noastră, a declarat miercuri papa Francisc, într-un mesaj de încurajare adresat tinerelor generaţii angajate în combaterea schimbărilor climatice, informează AFP.

"Prin idei şi proiecte comune, pot fi găsite soluţii pentru a surmonta penuria energetică şi să plasăm preocuparea pentru binele comun în centrul politicilor naţionale şi internaţionale, pentru a favoriza o producţie durabilă, economia circulară şi partajarea tehnologiilor potrivite", a declarat suveranul pontif într-un mesaj video difuzat în faţa celor 400 de tineri din lumea întreagă reuniţi la Milano timp de trei zile pentru a elabora o serie de propuneri în vederea protejării climei, scrie agerpres.ro.

"A sosit timpul să facem alegerile corecte pentru a profita de experienţele dobândite în aceşti ultimi ani, pentru a face posibilă o cultură a solidarităţii, o cultură a partajării responsabile", a adăugat liderul de la Vatican.

Adresându-se direct reprezentanţilor tinerei generaţii, suveranul pontif i-a încurajat să îşi continue "activitatea pentru binele omenirii". "Se spune că voi sunteţi viitorul, dar, în aceste chestiuni, voi sunteţi prezentul. Voi sunteţi cei care construiesc viitorul astăzi, în prezent", a mai spus papa Francisc.

"Vreau să vă mulţumesc pentru visurile şi proiectele voastre, pentru că vă interesaţi atât de relaţiile umane, cât şi de mediul înconjurător (...) Această viziune este capabilă să sfideze lumea adulţilor, pentru că ea dezvăluie că sunteţi pregătiţi nu doar pentru acţiune, ci şi pentru o ascultare răbdătoare, un dialog constructiv şi o înţelegere reciprocă", a adăugat suveranul pontif în acelaşi mesaj video.

"Armonia trebuie să existe între popoare, între bărbaţi şi femei, în mediul înconjurător. Nu suntem duşmani, nu suntem indiferenţi. Facem parte din aceeaşi armonie cosmică", a adăugat papa Francisc, îndemnându-i pe tineri "să îşi combine eforturile" pentru a crea "o omenire mai fraternă" şi pentru a răspunde "schimbărilor istorice suferite de omenire, încă şi mai evidente acum din cauza pandemiei".

Cei 400 de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, veniţi din aproape 200 de ţări şi selecţionaţi de ONU din aproape 9.000 de candidaţi, sunt reuniţi până joi la Milano pentru a elabora viziunea lor comună asupra urgenţei climatice şi a acţiunilor prioritare care trebuie realizate în perioada imediat următoare.

Declaraţia lor va fi transmisă apoi unui grup de 50 de miniştri care se vor reuni pentru a pregăti cruciala conferinţă ONU pentru climă, COP26, programată în luna noiembrie în oraşul Glasgow.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.