Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, invitat in Romania de Iohannis. Cand ar urma sa vina

papa

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza joi o vizita in Italia cu ocazia participarii României la expoziţia universală EXPO Milano 2015, cu tema ,,Hrănirea planetei, Energie pentru viaţă”. Dupa vizitarea expozitiei, Iohannis va avea petrece doua zile la Vatican unde se va intalni cu Papa Francisc pe care doreste sa il invite in Romania.

"Expozitia de la Milano este cel mai mare eveniment organizat vreodată pe această temă. Romania participa la expozitie cu un pavilion national pe care il voi vizita cu mare interes.

Ulterior, ma voi intalni cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din nordul Italiei. Maine si poimaine ma voi afla la Sfantul Scaun unde ma voi intalni cu Sanctitatea sa Papa Francisc.

Este prima vizita la acest nivel de la pontificatul Papei Francisc. Maine, 15 mai aniversam 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice intre Romania si Sfantul Scaun. România vrea să aprofundeze colaborarea cu Sfântul Scaun pentru dialogul inter-religios",  a spus Klaus Iohannis.

El a anuntat si ca il va invita pe Papa Francisc in Romania si spera ca vizita acestuia sa aiba loc in 2018, anul in care Romania moderna implineste 100 de ani.

"Vom avea un schimb de opinii pe teme bilaterale si internationale. Voi adresa o invitatie Papei Francisc de a vizita Romania. BOR sustine 100% acest demers. Dorinta noastra ar fi sa se realizeze in anul 2018, anul in care sarbatorim 100 de ani de existenta a Romaniei moderne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.