Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc își arată susținerea față de Biserica Santa Maria Draperis din Istanbul după un atac armat cu victime

Profimedia
papa francisc

Papa Francisc şi-a exprimat duminică susţinerea faţă de Biserica catolică italiană Santa Maria din Istanbul, unde doi atacatori mascaţi au ucis un bărbat în timpul unei slujbe, relatează AFP.

”Îmi exprim apropierea faţă de comunitatea Bisericii Santa Maria Draperis de la istanbul, care în timpul mesei a suferit un atac armat soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi”, a declarat Suveranul Pontif la sfârşitul rugăciunii Angelus, în Piaţa Sf Petru, la Vaican, potrivit news.ro.

Un bărbat a fost ucis la Istanbul în timp ce asista la o mesă în Biserica catolica italiană Santa Maria, la Istanbul, într-un atac comis de doi atacatori mascaţi, al căror mobil este necunoscut imediat, în cartierul Sariyer, a anunţat pe reţele de socializare ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya.

Atacul a avut loc la ora locală 11.40 (10.40l, ora României), precizează ministrul.

O anchetă a fost deschisă cu privire la acest ”atac josnic”.”Forţele noastre de securitate desfăşoară o anchetă la scară mare în acest dosar”, a anunţat un purtător de cuvnt al partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator) al preşedintelui turc recep Tayyip Erdogan, Omer Celik.

 

”Cei care ameninţă pacea şi securitatea cetăţenilor noştri nu-şi vor atinge niciodată obiectivele”, a subliniat el.

În decembrie, forţe de securitate turce au arestat 32 de suspecţi, presupuşi membri ai grupării Statul Islamic (SI), suspectaţi de pregătirea unor atentate la sinagogi, biserici şi la Ambasada Turciei în Irak.

Aceste arestări au fost efectuate în nouă oraşe, inclusiv la Istanbul şi Ankara.

Ankara şi-a internsificat în ultimele luni operaţiunile împotriva membrilor SI, care au revendicat un număr de atentate sângeroase în Turcia, inclusiv unul la 1 ianuarie 2017 într-un club de noapte din istanbul, soldat cu 39 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.