Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc l-a felicitat pe Jannik Sinner

https://tennishead.ne
jannik sinner

Papa Francisc a primit, luni, în audienţă un grup reprezentând Real Club de Tenis de Barcelona, care sărbătoreşte anul acesta 125 de la înfiinţarea sa ca şi club sportiv, ocazie cu care a felicitat Italia şi pe jucătorul său Jannik Sinner pentru victoria de duminică la Openul Australiei, informează EFE.

"Astăzi trebuie să-i felicităm pe italieni pentru că au câştigat în Australia, aşa că îi felicităm şi pe ei", a spus în cursul audienţei Suveranul Pontif în faţa membrilor istoricului club catalan. Tenisul reprezintă un sport "pentru creşterea fiecărei persoane", a transmis Vaticanul într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit Papei Francisc, tenisul reprezintă "o faţetă interesantă pentru reflecţie, deoarece nu este o luptă între adversari, ci mai degrabă un dialog care implică efort şi permite îmbunătăţirea".

"Nici în tenis şi nici în viaţă nu putem câştiga întotdeauna, dar este o luptă care îmbogăţeşte", a mai spus Papa.

Suveranul Pontif a adăugat că "este posibil uneori pe terenul de joc să ne simţim singuri, ca şi în viaţă, iar uneori suntem susţinuţi de cine joacă cu noi acest joc al vieţii".

"Chiar şi atunci când jucăm individual, suntem susţinuţi de prezenţa Domnului, care ne învaţă ce este respectul, înţelegerea şi nevoia de a comunica constant cu celălalt", a conchis Papa.

În alocuţiunea sa, Papa Francisc a recunoscut munca depusă de Club de Tenis de Barcelona, "care a format figuri istorice în tenisul internaţional" şi le-a reamintit importanţa "creşterii integrale" a copiilor din cadrul clubului.

"Aveţi grijă de copii, de cei care pot beneficia de valorile sportului în medii sociale complexe, precum şi de cei care pot face înaltă performanţă", a adăugat Papa.

Jannik Sinner a câştigat duminică trofeul la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins în finală, în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (3 ATP). Italianul, în vârstă de 22 de ani, care în semifinale l-a eliminat pe liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, a câştigat primul său trofeu de Mare Şlem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.