Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc lansează o consultare populară inedită pentru alegerea vicarului Romei

papa francisc

Papa Francisc a lansat o consultare populară inedită în toată dioceza Romei pentru a-l desemna pe viitorul vicar al capitalei, o alegere care în mod obişnuit este făcută de Suveranul Pontif, informează site-ul specializat Vatican Insider, citat de AFP. Până la 12 aprilie, preoţii şi simplii credincioşi pot trimite prin poştă "sugestii privind profilul viitorului vicar şi eventual şi nume", scrie Vatican Insider.

Papa Francisc, adept al dialogului pentru luarea deciziilor în interiorul bisericii, a lansat personal acest apel cu prilejul unei întrevederi cu 36 de responsabili din cadrul diocezei. Potrivit tradiţiei, papa, şef al întregii Biserici catolice, este şi episcopul Romei şi numeşte un vicar pentru a-l ajuta să gestioneze această dioceză, conform Agerpres.

Dioceza Romei numără 334 de parohii pentru 2,8 milioane de locuitori. Actualul vicar al papei, cardinalul Agostino Vallini, este în vârstă de 77 de ani şi urmează să iasă din funcţie la 17 aprilie. Vârsta pensionării este în mod normal fixată la 75 de ani. Acest specialist în drept canonic a fost numit în 2008 de papa Benedict al XVI-lea pentru a ajuta la conducerea diocezei, Romei în locul cardinalului Camillo Ruini, personaj temut al vieţii politice italiene, scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.