Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc le ia apărarea migranților: 'Este lipsit de sens şi iresponsabil ca ei să fie stigmatizaţi şi văzuţi ca o ameninţare pentru societate'

facebook.com
Papa Francisc

Papa Francisc a declarat vineri în Panama că este "lipsit de sens şi iresponsabil" ca migranţii să fie stigmatizaţi şi văzuţi ca o ameninţare pentru societate, abordând din nou una din cele mai controversate probleme din Statele Unite, relatează Reuters şi AFP, informează Agerpres.

Suveranul Pontif, care a făcut din migraţie una din principalele teme ale călătoriei sale în Panama, s-a adresat câtorva sute de mii de tineri participanţi la un serviciu religios organizat în capitala statului din America Centrală, în cadrul Zilelor Mondiale ale Tineretului.

"Vrem să fim o biserică care promovează o cultură care protejează, promovează şi integrează; care nu stigmatizează şi, mai ales, care nu tolerează condamnarea lipsită de sens şi iresponsabilă a fiecărui migrant ca fiind o ameninţare pentru societate", a spus Papa Francisc.

Cu câteva ore mai devreme, preşedintele american Donald Trump a fost de acord să pună capăt aşa-numitului "shutdown", blocajul parţial al administraţiei federale americane, şi care prevede o finanţare temporară a serviciilor publice federale până la 15 februarie, însă fără a obţine cele 5,7 miliarde de dolari pe care le ceruse Congresului pentru construcţia unui zid de-a lungul frontierei SUA cu Mexicul.

Citește și: Cel puţin 10 oameni ai străzii au murit de frig în Germania în această iarnă, în orașe precum Hamburg, Koln, Duesseldorf şi Berlin

La evenimentul de vineri seara, cunoscut sub numele de "Via Crucis" (Drumul Crucii), Papa Francisc a vorbit despre "cum să învăţăm să-i primim pe cei abandonaţi, nevoiţi să-şi părăsească sau să-şi piardă pământul, rădăcinile, familiile şi munca lor".

De la jumătatea lunii octombrie, mii de migranţi din America Centrală, majoritatea din Honduras, s-au îndreptat spre nord în caravane, către Statele Unite, prin Mexic, unii dinte ei mergând pe jos cea mai mare parte a drumului. Mulţi solicită azil, susţinând că în ţările lor natale suferă din cauza agresiunii şi a lipsei de oportunităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.