Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, mesaj cu tâlc despre viitorul bisericii: 'Tradiţia este garanţia viitorului. Nostalgia integriştilor este să revină la cenușă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam plecare papa francisc

Papa Francisc, confruntat de mai mulţi ani cu o cabală condusă de o facţiune ultraconservatoare a Bisericii catolice, a apreciat - duminică - că "nostalgia" integriştilor este "de a reveni la cenuşă", informează AFP, relatează Agerpres. Termenul de „integriști” face referire la atitudinea unor catolici, care susțin că mențin integritatea doctrinei și refuză adaptarea la condițiile societății moderne.

Citește și: DEZASTRUL capătă contur, în PNL: Liderii filialelor de sector anunță DEMISII în bloc

"Tradiţia este garanţia viitorului. Şi nu păzitorul cenuşii", a declarat papa jurnaliştilor în avionul care îl readucea din România la Vatican. "Nostalgia integriştilor este de a reveni la cenuşă", a spus el.

Suveranul Pontif argentinian a fost întrebat despre raporturile cu papa emerit Benedict al XVI-lea, pe care unii experţi în problemele Vaticanului îl suspectează că ar fi manipulat de tradiţionalişti nostalgici, ca în cadrul publicării în aprilie a unei analize a papei german care indică revoluţia sexuală din 1968 drept o pauză a scandalurilor de pedofilie dezvăluite în Biserica catolică.

Citește și: IMAGINI SFÂȘIETOARE Momentul în care familia polițistului împușcat ajunge la locul crimei - VIDEO

La 82 de ani, papa Francisc asigură că îl consultă pe Benedict al XVI-lea, cu zece ani mai în vârstă, ca pe un "bunic": "De fiecare dată când merg să-l văd, îi iau mâna, îl fac să vorbească. El vorbeşte puţin şi lent, dar cu aceeaşi profunzime şi luciditate ca întotdeauna. El are o mare luciditate. Problema lui sunt genunchii şi nu capul!"

"Ascultându-l vorbind, simt rădăcinile care mă ajută să merg înainte, simt această tradiţie a Bisericii care nu este un lucru de muzeu. Tradiţia este ca şi rădăcinile care îţi dau sevă pentru a creşte", a adăugat el. "Tradiţia Bisericii este întotdeauna în mişcare", a afirmat Suveranul Pontif.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.