Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, mesaj EMOŢIONANT, după gestul EROIC al poliţistului ucis în atacul terorist din sudul Franţei

papa francisc

Papa Francisc a condamnat luni atacul întreprins vineri de un jihadist în sudul Franţei şi a salutat eroismul poliţistului ucis după ce s-a predat atacatorului în schimbul unui ostatic, informează AGERPRES, citând AFP.

Citeşte şi: Şeful IPJ Buzău IESE LA RAMPĂ, după acuzaţiile fraţilor Cosma: 'Am dispus constituirea unui colectiv condus de adjunctul meu'

Într-o telegramă trimisă luni episcopului de Carcassonne şi Narbonne, Monseniorul Alain Planet, Papa şi-a exprimat 'tristeţea' şi 'simpatia' pentru cei răniţi şi rudele acestora, precum şi pentru toate persoanele atinse de această dramă.

'Salut în special gestul generos şi eroic al locotenent-colonelului Arnaud Beltrame, care şi-a dat viaţa în dorinţa de a apăra oameni', a subliniat suveranul pontif. 'Condamn din nou astfel de acte de violenţă oarbă care generează atâta suferinţă', a adăugat Papa Francisc.

Patru persoane au fost ucise de Radouane Lakdim, francez de origine marocană, în vârstă de 25 de ani, prezentat ca 'soldat' al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) care a întreprins aceste atacuri în regiunea Carcassonne, mai exact într-un supermarket din comuna Trebes.

Printre victime se numără locotenent-colonelul de jandarmerie Arnaul Beltrame, care s-a substituit unui ostatic în magazin. Alte trei persoane au fost rănite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.