Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, mesaj privind situatia Orientului Mijlociu: Fanatismul religios, zidurile și ocuparea teritoriilor nu vor aduce pacea niciodată

instagram
papa francisc

Papa Francisc a declarat sâmbătă că zidurile, ocuparea teritoriilor şi fanatismul religios nu vor aduce pacea niciodată în Orientul Mijlociu, scrie Reuters, informează news.ro.

Vorbind la finalul unui summit al liderilor religioşi, Francisc a subliniat şi că „status quo-ul” oraşului Ierusalim ar trebui respectat şi a susţinut o soluţie cu două state pentru a rezolva conflictul dintre Palestina şi Israel.

„Armistiţiile menţinute de ziduri şi dorinţa de a-ţi arăta puterea nu vor duce la pace, doar dorinţa concretă de a asculta şi de a participa la dialog”, a declarat el.

Vezi și: Donald Trump, așteptat cu proteste la Bruxelles: 'Vrem pace, nu război!'

„Trebuie ca cei puţini care profită de suferinţa celor mulţi să se oprească. Fără ocuparea teritoriilor şi dezbinarea oamenilor”, a precizat suveranul pontif.

Papa Francisc a declarat că multe conflicte au fost declanşate de „forme de fundamentalism şi fanatism care, ascunzându-se sub forma religiei, au profanat numele lui Dumnezeu şi au persecutat alte popoare”.

El a precizat că toate comunităţile din Orientul Mijlociu trebuie protejate „nu doar majoritatea” şi a criticat procurarea de arme, declarând: „Nu poţi vorbi de pace când, în secret, te grăbeşti să îţi creşti numărul de arme”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.