Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc NU a uitat România - gest impresionant în plină criză de COVID-19

Inquam Photos/ Octav Ganea
papa Francisc Blaj

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19 din România, anunţă purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, pr. Francisc Doboş, într-o postare pe Facebook.

"Papa Francisc însoţeşte cu rugăciunea şi caritatea bolnavii de COVID-19 din România, îmbrăţişând în mod ideal, totodată, familiile lor şi întregul personal medical care continuă să lupte împotriva pandemiei. În mod semnificativ, chiar de ziua sa onomastică, pontiful a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, Spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România. Alte materiale sanitare au fost trimise în aceeaşi zi de Sfântul Părinte în Italia şi Spania. După cum se ştie, alături de numele Mario, papa Francisc a primit la botez şi numele Jorge (Gheorghe)", informează https://www.vaticannews.va/.

Anunț ALARMANT: Florin Cîțu spune că plata salariilor, pensiilor şi investiţiilor se va face DACĂ vom avea încasări la buget


Potrivit sursei citate, materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a Papei (Elemosineria Apostolică), în ciuda dificultăţilor de aprovizionare de pe piaţa medicală internaţională, prelatul reuşind să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare - două fiind de ultimă generaţie -, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5.000 de măşti sanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.