Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc: 'Oamenii cu înclinații homosexuale sunt copii ai lui Dumnezeu. Dumnezeu îi iubește și îi însoțește!'

Radu Pop
ANSA
Papa Francisc

Papa Francisc a declarat duminică că legile care incriminează persoanele LGBT sunt un păcat și o nedreptate, deoarece Dumnezeu îi iubește și îi însoțește pe cei care au atracții față de persoane de același sex, informează Reuters.

Papa Francisc, care a făcut remarcile sale ca răspuns la întrebarea unui reporter la bordul avionului care se întorcea dintr-o călătorie în două țări din Africa, a primit sprijinul deplin pentru comentariile sale din partea altor doi lideri creștini aflați în avion cu el. „Criminalizarea homosexualității este o problemă care nu poate fi ignorată", a spus Francisc, care a citat apoi statistici anonime potrivit cărora 50 de țări incriminează persoanele LGBT "într-un fel sau altul" și alte aproximativ 10 au legi care includ pedeapsa cu moartea pentru acestea.

Șaizeci și șase de state ale ONU continuă să incrimineze relațiile sexuale consimțite între persoane de același sex, potrivit datelor ILGA World - Asociația Internațională a Lesbienelor, Homosexualilor, Bisexualilor, Transexualilor și Intersexualilor. În mai multe țări în care relațiile între persoane de același sex sunt ilegale, pedepsele pot include o posibilă pedeapsă cu moartea. "Acest lucru nu este corect. Persoanele cu tendințe homosexuale sunt copii ai lui Dumnezeu. Dumnezeu le iubește. Dumnezeu îi însoțește... Condamnarea unei astfel de persoane este un păcat. A incrimina persoanele cu tendințe homosexuale este o nedreptate", a declarat Francisc. El a menționat că catehismul Bisericii Catolice, sau cartea de învățături, spune că atracția față de persoanele de același sex nu este un păcat, dar actele homosexuale sunt. De asemenea, acesta spune că persoanele LGBT nu ar trebui să fie marginalizate.

Francisc a menționat fraza sa devenită celebră la scurt timp după ce a devenit papă, în 2013, că nu poate judeca persoanele cu tendințe homosexuale care îl caută pe Dumnezeu. De asemenea, el a menționat că, în timp ce vizita Irlanda în 2018, a spus că părinții nu își pot renega copiii LGBT, ci trebuie să îi păstreze într-o familie iubitoare.

Sprijin din partea altor lideri creștini

Papa a făcut călătoria în Sudanul de Sud, a doua țară din turneu, în cadrul unui pelerinaj de pace împreună cu arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby și moderatorul Adunării Generale a Bisericii Scoției, Iain Greenshields. Ambii lideri creștini se aflau în avionul care se întorcea de acolo și au participat la obișnuita conferință de presă a papei cu reporterii, o premieră în orice călătorie papală.

Ambii au lăudat comentariile papei. "Sunt întru totul de acord cu fiecare cuvânt pe care l-a spus acolo", a declarat Welby, menționând că comuniunea anglicană este la rândul ei divizată în ceea ce privește drepturile homosexualilor și că cele două rezoluții împotriva incriminării persoanelor LGBT "nu au schimbat cu adevărat părerea multor oameni". Welby a adăugat: "Îl voi cita cu siguranță pe Sfântul Părinte. A spus-o atât de frumos și de exact".

Exprimându-și propriul sprijin față de Francisc, Greenshields a făcut referire la Biblie, spunând: "Nu este o greșeală: Nu există nicăieri în lectura mea din cele patru Evanghelii unde îl văd pe Iisus respingând pe cineva. Nu văd nicăieri în cele patru Evanghelii altceva decât pe Isus exprimând iubire față de oricine întâlnește și, ca și creștini, aceasta este singura expresie pe care o putem da oricărei ființe umane în orice împrejurare".

Susține uniunea civilă

Papa Francisc a repetat că Biserica Catolică nu poate permite căsătoria sacramentală a cuplurilor de același sex, dar că susține așa-numita legislație privind uniunile civile, care oferă cuplurilor de același sex protecție juridică în probleme precum pensiile, moștenirea și asistența medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.