Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc s-a întâlnit cu refugiați ucrainieni în Ungaria: Suveranul Pontif a ascultat poveștile celor care au fugit din calea războiului

Vatican News
Papa Francisc

Papa Francisc s-a întâlnit sâmbătă, în Ungaria, cu ucraineni care au fugit din calea războiului, cărora le-a spus că „un viitor diferit este posibil”.

Potrivit Reuters, Papa Francisc s-a întâlnit cu aproximativ 600 de refugiați, săraci și persoane fără adăpost în cadrul unei vizite la biserica Sfânta Elisabeta din Budapesta, în a doua zi a vizitei sale în Ungaria, conform Mediafax.

El a urmărit o trupă de cântăreți romi maghiari. Suveranul Pontif a ascultat și poveștile unor familii care au fost nevoite să fugă din calea războiului.

Oleg Yakovlev a povestit că el, soția sa Lyudmila și cei cinci copii ai lor au fost nevoiți să părăsească Dnipro în urmă cu un an, după bombardamentele rusești.

„Am fost bine primiți aici și am găsit o nouă casă, dar mulți au suferit și încă suferă din cauza războiului", i-a spus Yakovlev papei.

De când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022, milioane de refugiați au fugit prin Europa Centrală, inclusiv prin Ungaria, și s-au mutat în alte țări. Aproximativ 35.000 au solicitat statutul de protecție temporară în Ungaria.

Papa Francisc a spus că exprimarea compasiunii pentru cei care suferă din cauza sărăciei și a tragediilor este o parte integrantă a faptului de a fi creștin, chiar dacă cei aflați în nevoie sunt necredincioși.

„Chiar și în mijlocul durerii și al suferinței, odată ce am primit balsamul iubirii, găsim curajul necesar pentru a continua să mergem înainte: găsim puterea de a crede că nu este totul pierdut și că un viitor diferit este posibil", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.