Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc şi-a exprimat nemulțumirea și indignarea faţă de 'execuţiile' ordonate în anumite state, întru totul în afara justiţiei

facebook.com
Papa Francisc

Papa Francisc, care împlineşte luni vârsta de 82 de ani, şi-a exprimat indignarea faţă de ”execuţiile” ordonate în anumite state, întru totul în afara justiţiei, relatează AFP, potrivit News.ro.

Papa argentinian, care a primit luni în audienţă o delegaţie a Comisiei internaţionale împotriva pedepsei cu moartea, cu sediul la Madrid, a deplâns ”fenomenul lamentabil de recurent” al ”execuţiilor extrajudiciare, sumare sau arbitrare”.

Citește și: Operațiune impecabilă a Forțelor de securitate din Columbia, pentru salvarea nepoatei lui Gabriel Garcia Marquez

”Este vorba despre omoruri deliberate comise de agenţi ai statului care sunt prezentate adesea ca nişte înfruntări cu presupuşi delincvenţi sau ca o consecinţă nevrută a folosirii rezonabile, necesare şi proporţionate a forţei în apărarea cetăţenilor”, a denunţat Suveranul Pontif, fără să citeze numele vreunui stat.

Papa a subliniat că ”legitima apărare nu este un drept, ci o datorie”. Astfel, ”cei care deţin o autoritate legitimă trebuie să respingă orice agresiune, inclusiv prin utilizarea armelor, de fiecare dată când acest lucru este necesar în vederea apărării propriei lor vieţi sau a celor ale altor persoane cărora le asigură protecţia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.