Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc și-a îndreptat gândul către populația din China, afectată de devastatoare ploi torențiale

vaticannews
papa francisc

După rugăciunea “Angelus”, de duminică, 25 iulie a.c., papa Francisc și-a îndreptat gândul către populația din China, afectată în aceste zile de devastatoare ploi torențiale. În provincia Henan, numărul victimelor a ajuns la 58, multe persoane fiind date dispărute. Tot în contextual rugăciunii antifonului marian, pontiful a amintit Jocurile Olimpice de la Tokyo, deschise vineri, 23 iulie, formulând urarea ca acestea să fie semn de speranță și de fraternitate universală.

“Ploi torențiale au lovit, zilele trecute, orașul Zhengzhou și provincia Henan, din China, provocând inundații devastatoare”, a spus pontiful după “Angelus”, asigurând de rugăciunea sa pentru victime și pentru familiile lor și exprimându-și apropierea și solidaritatea față de toți cei care suferă din cauza acestei calamități.

Sfântul Părinte și-a exprimat apropierea și față de populațiile din Germania, Belgia și Olanda lovite de inundații dezastruoase. După rugăciunea “Angelus” de duminică, 18 iulie a.c., pontiful s-a rugat pentru persoanele decedate și pentru mângâierea rudelor lor, relatează Vaticannews.va.

După apelul și rugăciunea papei Francisc de duminică, 25 iulie, a sosit, într-un tweet, și mesajul marelui imam de Al-Azhar, Al Tayyeb, care-și exprimă preocuparea pentru ceea ce se întâmplă în China și în alte părți ale lumii, solicitând o acțiune concertată pentru protejarea Casei noastre comune. „Recentele inundații și creșterea record a temperaturilor în întreaga lume, care a cauzat sute de morți și un număr și mai mare de persoane evacuate, ar trebui să întărească angajarea la o acțiune serioasă pentru combaterea schimbării climatice și protejarea umanității de această amenințare fără egal”.

Binecuvântarea Jocurilor Olimpice

Cuvintele papei Francisc de duminică, la “Angelus”, s-au umplut de speranță referindu-se la Jocurile Olimpice de la Tokyo care s-au deschis vineri, 23 iulie, cu o întârziere de un an, pontiful spunând: „În acest timp de pandemie, aceste Jocuri să fie un semn de speranță și de fraternitate universală, caracterizate de un sănătos spirit de competiție. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe organizatori, pe sportivi și pe toți cei care colaborează la această mare sărbătoare a sportului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.