Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc vrea ca episcopii săi să fie deasupra legilor: Este supărat că un prelat a fost condamnat la peste 26 de ani de închisoare

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam plecare papa francisc

Papa Francisc a vorbit duminică despre îngrijorarea sa cu privire la încarcerarea episcopului nicaraguan Rolando Alvarez, care a fost condamnat la peste 26 de ani de închisoare în ţara latino-americană, din motive politice, transmite Reuters.

Comentariile Papei despre Alvarez, care este un critic vocal al preşedintelui nicaraguan Daniel Ortega, au fost făcute în binecuvântarea săptămânală a pelerinilor şi turiştilor din Piaţa Sf. Petru.

Ortega i-a acuzat pe liderii catolici că au încercat să-l răstoarne după protestele care au ucis aproximativ 300 de oameni în 2018.

De atunci, guvernul fostului rebel marxist din perioada Războiului Rece a expulzat călugăriţe şi misionari catolici, scrie news.ro.

Alvarez a fost condamnat vineri pentru trădare, subminare a integrităţii naţionale şi răspândire de ştiri false, printre alte acuzaţii.

În ziua precedentă, Alvarez fusese inclus într-o eliberare surpriză a 200 de prizonieri politici de către guvernul lui Ortega, dar nu s-a urcat în avionul către Statele Unite.

”Veştile din Nicaragua m-au întristat nu puţin şi nu pot să nu-mi aduc aminte cu îngrijorare de episcopul de Matagalpa, Monseniorul Rolando Alvarez, pe care îl iubesc atât de mult şi care a fost condamnat la 26 de ani de închisoare, precum şi de oamenii care au a fost duşi în Statele Unite”, a spus Papa Francisc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.