Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papamobil românesc - Papa Francisc ar putea folosi o mașină autohtonă în timpul vizitei în România

facebook.com
Papa Francisc

Sanctitatea Sa Papa Francisc ar putea folosi, în timpul vizitei Apostolice în România, un papamobil autohton, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul Iașului, Mihai Chirica. Potrivit acestuia, toate autobuzele locale vor fi folosite pentru transportul pelerinilor în oraș.

Primarul Iașului, Mihai Chirică, a declarat, miercuri, că a discutat cu un producător de mașini românești, care i-a povestit cum va transforma un autoturism într-un viitor papamobil, pentru vizita Sanctităţii Sale.

„În principiu, e la fel ca orice alt vehicul papamobil, cu care circulă sau a circulat Sanctitatea Sa și care, desigur, va trebui sa capete și elementele de siguranță necesare pentru un asemenea eveniment. (...) Speranța mea este să se întâmple și ceea ce am văzut să se și concretizeze, pentru că prototipul deja era în fabricație, cred că și capacitatea noastră de a-i oferi Sanctității Sale din ceea ce știu românii să facă este pentru noi esențial. Suntem un stat european și cu activitate economică, poate nu de prim rang, dar rezonabilă și putem să ne prezentăm și cu un papamobil, știm să oferim și o sticlă de apă românească și hrană făcută în România și alte lucruri care ne reprezintă”, a spus Mihai Chirica.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

Primarul a afirmat și că tate autobuzele firmei de transport public, circa 150 de vehicule, majoritate noi, vor fi folosite pentru transportului pelerinilor spre și dinspre locul de desfășurare a evenimentului, respectiv Piața Palatului Culturii din Iași.

„Astfel vor putea să ajungă cu maximă ușurință. De asemenea, se va evita pătrunderea unui număr foarte mare de autoturisme în zona centrală a municipiului Iași”, a mai spus edilul.

Despre gardurile de protecție care vor fi folosite în timpul vizitei Sanctității Sale Papa Francisc, Mihai Chirica a afirmat că este vorba de o structură metalică de protecție de mică dimensiune, de aproximativ 1,20 metri înălțime, care se va amplasa pe parcursul deplasării Sanctității Sale, pentru a evita îmbulzeala și pentru a nu fi periclitată integritatea fizică a Papei.

Vizita Papei Francisc se va desfășura la București, în data de 31 mai, la Șumuleu Ciuc și la Iași, pe 1 iunie, respectiv la Blaj, în data de 2 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.