Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parada de Ziua Naţională şi-a schimbat locaţia tradiţională şi va aduce elemente noi

Parada organizata cu prilejul Zilei Nationale a României se va desfasura în Piata Constitutiei si vor participa, pe lânga militari si tehnica militara, invitati din SUA, Turcia, Franta, Polonia si Republica Moldova.

'Ca tehnica, sunt câteva mijloace noi, mijloacele de aviatie sunt mai numeroase decât anul trecut cu patru, la detasamentele pe jos avem Detasamentul de Garda al Ministerului de Interne care o sa încheie coloana care defileaza pe jos, de asemenea o sa avem la tari invitate, în afara de SUA, Turcia, Franta si Polonia, o sa vina si prietenii, fratii nostri din Republica Moldova si mai avem o surpriza pe care o s-o vedeti acolo, ca nu le putem spune chiar pe toate', a declarat miercuri comandantul Diviziei 1 Infanterie 'DACICA', generalul de brigada Catalin Tomescu.
În legatura cu organizarea paradei în acest an în Piata Constitutiei, el a spus ca organizarea este ceva mai dificila decât la Arcul de Triumf, deoarece spatiul este mai mare si este mai greu de coordonat tehnica militara si se va defila pe trei rânduri.
'Sunt mici elemente de corectat, e si normal, de aia ne antrenam, sa ajungem în forma maxima luni, de Ziua Nationala. Speram sa vina si detasamentele mâine si ulterior sa ne integram si cu ele ca sa putem sa facem cronometrarea finala pentru aviatie, ca se ne putem sincroniza trebuie sa fim toti', a spus g-ral. Catalin Tomescu.
El a aratat ca anul acesta vor defila aproximativ 2.800 de militari, 280 de mijloace, 40 de aeronave si 55 de cai, dar a precizat ca este important de stiut ca în spatele acestor 2.800 de militari 'mai muncesc vreo mie si ceva'.
Militarii din institutiile participante la parada organizata cu prilejul Zilei Nationale a României au efectuat miercuri un antrenament-repetitie pe terenul din zona Ghencea, în cadrul Diviziei 1 de Infanterie 'DACICA'.
Din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor defila reprezentanti ai Politiei, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Politiei de Frontiera si Jandarmeriei, studenti de la Academia de Politie si, în premiera, agenti ai Scolii de Agenti de Politie 'Vasile Lascar' din Câmpina.
Tot în premiera, la parada de 1 Decembrie va fi prezenta si prima echipa de cautare-salvare urbana din cadrul IGSU care a fost acreditata pentru interventii, sub egida ONU, în tarile afectate de dezastre si calamitati.
MAI va fi prezenta cu 100 de mijloace tehnice, trei elicoptere, un elicopter SMURD si un detasament calare. AGERPRES
sursa foto: www.eoficial.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.