Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paradă pe Champs-Elysees de Ziua Națională a Franței

TVR
ziua Frantei parada

Mii de oameni sunt aşteptaţi miercuri, la Paris, la parada de Ziua Naţională a Franţei care va avea loc sub tema „Câştigăm viitorul”, potrivit news.ro.

Tradiţionala paradă revine pe Champs-Élysées după un an de pauză din cauza pandemiei, potrivit france24.com.

Oamenii se vor afla de o parte şi de alta a bulevardului, până la Arcul de Triumf, iar în Place de la Concorde au fost amenajate tribune unde sunt aşteptaţi 10.000 de invitaţi, mai puţin de jumătate faţă de numărul din anii precedenţi pandemiei.

Pentru defilarea de pe Champs-Élysées au fost mobilizaţi 5.000 de militari, 71 de avioane, 25 de elicoptere, 221 de vehicule militare şi 200 de cai ai Gărzii Republicane.

Forţele speciale europene implicate în operaţiunile anti-jihadiste din regiunea Sahel vor deschide parada, subliniind priorităţile militare ale preşedintelui Emmanuel Macron.

„Câştigăm viitorul” este tema ediţiei la care Macron se va afla alături de membrii Guvernului şi liderii armatei.

Tema face referire la capacitatea naţiunii de a depăşi dificultăţile legat de pandemie şi de a reveni, dar şi la armată, tot mai activă.

Spectacolul aerian acrobatic din final va fi un omagiu adus valorilor umaniste universale şi va sta sub semnul „Micului Prinţ”, personaj al lui Antoine de Saint-Exupéry, scriitor căzut la datorie în Al Doilea Război Mondial.

Vremea ar putea să afecteze focurile de artificii pregătite în diverse părţi din ţară, caracteristică recunoscută a Zilei Bastiliei, care marchează asaltul asupra închisorii, eveniment major din Revoluţia Franceză din 1789.

La Nisa va fi comemorat atacul terorist din urmă cu cinci ani, când un bărbat a ucis cu o maşină 86 de oameni.

Prim-ministrul Jean Castex va vizita oraşul pentru o ceremonie la memorialul victimelor, de unde urmează să fie eliberaţi, în semn de pace, 86 de porumbei.

Seara, autorităţile locale au organizat un concert şi, la ora locală 22:34, momentul la care a încpeut atacul, 86 de raze vor lumina malul Mării Mediterane în semn de omagiu adus victimelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.