Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paraguay la un pas de implozie. Manifestațiile violente anti-restricții au dus la căderea Guvernului. Președintele face apel la calm (VIDEO)

Bloomberg
paraguay proteste

Preşedintele Paraguayului, Mario Abdo Benitez, a anunţat sâmbătă o remaniere a guvernului după manifestaţii violente cerându-i demisia din cauza gestionării deficitare a pandemiei de COVID-19, transmit AFP şi EFE preluat de agerpres.

Vezi și: ‘Blonda lui Boc’, ‘furată’ de Bode, a rupt norma! Peste 10.000 de euro pe lună, pentru secretara MAI!

Într-un mesaj adresat naţiunii, Mario Abdo Benitez a indicat că vor avea loc schimbări de persoane la conducerea a trei ministere şi a cabinetului civil al preşedinţiei. El a declarat că va face cunoscute numele noilor responsabili în curând.

"Sunt conştient că cetăţenii aşteaptă schimbări şi le voi face", a afirmat şeful statului într-un discurs televizat. "Voi numi noi miniştri la ministerele sănătăţii, femeilor, educaţiei şi la cabinetul civil şi vom continua în această săptămână să studiem alte schimbări", a spus el.

Ministrul sănătăţii, Julio Mazzoleni, şi-a anunţat demisia de vineri, după o întâlnire cu preşedintele Abdo.

Julio Mazzoleni a fost aspru în ultimele zile de parlamentari şi de sindicatele lucrătorilor din domeniul sănătăţii. Senatul adoptase joi cu 30 de voturi din 45 o rezoluţie prin care i se cerea să se retragă.

Vineri, manifestaţiile în semn de protest faţă de modul în care executivul gestionează pandemia şi cerând demisia preşedintelui Abdo au degenerat în jafuri şi ciocniri cu poliţia.

Altercaţiile s-au soldat cu 21 de răniţi, potrivit unor informaţii prezentate sâmbătă de surse medicale.În incidentele de vineri, mai multe grupuri au jefuit magazine şi au spart geamurile maşinilor parcate.

Pompierii au trebuit să intervină pentru a opri un incendiu în clădirea Ministerului Economiei declanşat de cocktailuri Molotov.

Tineri manifestanţi au pătruns şi în sediul poliţiei pe care l-au devastat, au declarat la televiziune purtători de cuvânt ai forţelor de ordine.

Sâmbătă, circa 5.000 de persoane au manifestat din nou la Asuncion, de această dată fără incidente. Participanţii au scandat "Abdo demisia!", afirmând că preşedintele şi echipa lui sunt un "guvern corupt".


Pandemia de coronavirus este în plină expansiune în Paraguay.

Bilanţul oficial anunţat sâmbătă a raportat 165.811 cazuri de contaminare cu coronavirusul şi 3.278 de decese pentru o populaţie de peste 7 milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.