Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cercetează o femie pentru zădărnicirea combaterii bolilor: a refuzat internarea, deși era bolnavă

virus boala bacterie

O femeie din Alba Iulia, infectată cu COVID-19, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce a refuzat transportul cu echipajul de ambulanţă şi internarea pentru o perioadă de 48 ore la Spitalul Judeţean de Urgenţă - Secţia Boli Infecţioase, potrivit unui comunicat transmis joi, AGERPRES, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, informează Agerpres.

Citește și: PREMIERĂ pentru România: a fost realizată prima transfuzie de plasmă hiperimună

"La data de 19 august, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 2132/P/2020 având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor (...), constând în aceea că: În data de 10 august, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeaşi dată, o persoană de sex feminin a refuzat transportul cu echipajul de ambulanţă şi internarea pentru o perioadă de 48 ore la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia - Secţia Boli Infecţioase, deşi a fost confirmată pozitiv cu coronavirusul COVID-19 prin decizia Direcţiei de Sănătate Publică din data de 10 august", se arată în comunicatul citat.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost înregistrate 971 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 14 anunţate joi de către DSP. Un număr de 758 de persoane s-au vindecat, iar 41 au decedat. Numărul total de teste efectuate în judeţ este de 53.514, din care 852 au fost prelucrate miercuri - 669 la DSP şi 183 la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.