Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul DEZVĂLUIE de ce a fost REŢINUT un primar PSD. Magistraţii decid ACUM dacă edilul merge în AREST

breaking news stiripesurse.ro

Primarul comunei Prundeni, Ion Horăscu, reţinut joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea într-un dosar de corupţie, va fi prezentat vineri instanţei cu propunere de arestare preventivă, el fiind acuzat de mai multe infracţiuni continuate de corupţie, de serviciu şi fals, comise în perioada 2009 - 2017, potrivit unui comunicat al Parchetului.

Citeşte şi: Un lider liberal dă PSD-ului LOVITURA DE GRAŢIE: Cere Tribunalului Bucureşti DIZOLVAREA partidului

Conform sursei citate, edilul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, deturnare de fonduri fals intelectual şi uz de fals. 

Procurorii au reţinut că a primit ilegal bani de reprezentanţii unor firme pentru a încheia contracte de achiziţii între primărie şi firmele în cauză, a asigurat nejustificat, în baza unor facturi emise în fals, plata unor sume către firme ce aveau contracte de lucrări cu primăria, a schimbat destinaţia fondurilor primite de localitate pentru calamităţi, iar anul acesta a plătit datorii personale către bugetul de stat, în valoare de peste 80.000 de lei, din bugetul comunei. 

"În perioada 2009 - 2010, inculpatul Horăscu Ion, în calitate de primar al comunei Prundeni, a primit de la B.V.S., în două rânduri, sume de bani, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv pentru a asigura încheierea şi executarea unor contracte de achiziţie publică între UATC Prundeni şi societăţile reprezentate de B.V.S", indică sursa citată. 

Alte infracţiuni ar fi comis Primarul din Prundeni în anul 2015, respectiv a asigurat nejustificat, în baza unor facturi emise în fals, plata sumei de 40.000 lei către o societate care avea încheiat contract cu primăria pentru efectuarea unor reparaţii la Căminul cultural. 

Tot în 2015 edilul a dispus şi plata nejustificată a sumei de 35.000 de lei către o firmă, în legătură cu lucrările de reabilitare a Centrului multifuncţional Călina, şi a efectuat plăţi nelegale de 477.000 lei către o societate care avea contract pentru lucrări de refacere a unor obiective afectate de calamităţi (un drum forestier, drumuri de interes local şi reţea de canalizare).

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI – SRI ţine la sertar lista cu INFILTRAŢII lui Soros (presă)

În acelaşi an 2015, edilul a schimbat destinaţia unor fonduri, respectiv din fondurile guvernamentale primite de localitatea Prundeni pentru refacerea unor obiective afectate de calamităţi, edilul - în calitate de primar al localităţii, ordonator principal de credite - a folosit în alte scopuri peste 653.000 lei, iar dintr-un împrumut de 1,53 milioane lei contractat pentru cofinanţarea unor proiecte au fost folosite în alte scopuri 1,41 milioane lei. 

"Pentru a face posibilă plata sumei menţionate şi a da aparenţa de legalitate că suma este folosită în scopul declarat corespunzător destinaţiei creditelor bugetare, inculpatul Horăscu Ion a întocmit în fals documentele specifice decontării investiţiilor prin înscrierea unor date eronate, care conţineau informaţii fără legătură cu obiectul angajamentelor legale achitate", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. 

Primarul Ion Horăscu este acuzat şi că a plătit din bani publici datoriile personale, cauzând o pagubă de peste 86.000 lei în bugetul comunei. 

"În luna august 2017, cu încălcarea dispoziţiilor legale, inculpatul Horăscu Ion în calitate de primar al com. Prundeni a achitat către bugetul de stat suma de 86.436 lei din fondurile comunei Prundeni, pentru a stinge executarea silită pentru debite datorate de persoana fizică Horăscu Ion, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, utilizând astfel creditele bugetare ale comunei Prundeni în alte scopuri decât cele legate de activitatea unităţii administrativ-teritoriale, obţinând astfel un folos necuvenit şi cauzând o pagubă comunei Prundeni în sumă de 86.436 lei", precizează documentul citat.

Citeşte şi: Traian Băsescu RUPE TĂCEREA peste Prut: 'E datoria mea să spun ADEVĂRUL...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.