Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Un primar PSD a fost săltat și dus la audieri, alături de alți 6 suspecți: Va fi REȚINUT pentru 24 de ore pentru CORUPȚIE

PSD2

Primarul din comuna vâlceană Prundeni, dar şi alţi şase suspecţi, au fost duşi la audieri, în urma percheziţiilor care au avut loc la Direcţia de Finanţe Vâlcea, Trezoreria Drăgăşani şi Primăria Prundeni, iar edilul ar putea fi reţinut pentru fapte de corupţie, au declarat, joi, surse judiciare.

Potrivit suselor citate, primarul comunei vâlcene Prundeni, Ion Horia Horăscu, a fost dus la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, fiind acuzat de fapte de corupţie. Edilul ar fi solicitat bani de la bugetul de stat pe care i-ar fi folosit în alt scop decât cel declarat.

Citește și: Mutare neașteptată a lui George Soros: În ce giganți a investit miliardarul

Sursele citate precizează că este posibil ca primarul din Prundeni, de la PSD, să fie reţinut pentru 24 de ore. De altfel, el e unul dintre cei mai vechi edili ai partidului și ai României, cu 6 mandate la activ. În plus, Ion Horăscu a fost trimis în judecată de Parchetul Drăgăşani pentru corupție şi abuz în serviciu, în luna martie a acestui an.

De asemenea, s-au mai pus în aplicare şase mandate de aducere, persoanele fiind audiate şi la ora transmiterii acestei ştiri.

Citește și: Surprize, surprize! Cine-i va lua locul Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA

Anchetatorii au făcut, joi dimineaţă, peste treizeci de percheziţii în judeţele Vâlcea şi Dolj, dar şi în Capitală, într-un dosar privind fapte de corupţie în care ar fi vizaţi şi funcţionari publici. Acţiunile au avut loc, printre altele, la Direcţia de Finanţe Vâlcea, la Trezoreria Drăgăşani şi la primăria localităţii vâlcene Prundeni.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că persoanele vizate sunt suspectate de fraude cu bani publici.

Citește și: Antena 3, ‘bună de plată’ din cauza lui Mihai Gâdea: Cât costa derapajele vedetei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.