Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul federal din Germania cere judecarea a doi suspecţi extremişti în cazul asasinării unui ales pro-migranţi

steag germania

Parchetul federal german a cerut miercuri judecarea unui simpatizant neonazist şi a presupusului său complice în asasinarea în 2019 a unui ales local creştin-democrat favorabil primirii de migranţi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Stephan Ernst, 45 de ani, principalul suspect în acest asasinat care a şocat ţara, este acuzat de 'omor cu circumstanţe agravante' şi de 'tentativă de omor cu circumstanţe agravante', pentru care ar putea primi închisoare pe viaţă, conform parchetului federal din Karlsruhe.

Walter Lübcke, ales local şi înalt funcţionar teritorial, în vârstă de 65 de ani, membru al Uniunii Creştin-Democrate, a fost găsit mort pe 2 iunie pe terasa casei sale din Kassel, landul Hessa. Victima fusese împuşcată în cap şi zăcea într-o baie de sânge.

Suspectul, un simpatizant neonazist, a fost arestat în scurt timp şi iniţial a mărturisit crima, după care a retractat şi l-a acuzat pe presupusul său complice, Markus H.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

Potrivit anchetatorilor, cei doi suspecţi au asistat la o reuniune publică în care Walter Lübcke şi-a declarat sprijinul faţă de deciziei cancelarului Angela Merkel de a deschide porţile în 2015 pentru solicitanţii de azil.

Stephan Ernst, acuzat şi de tentativă de omor cu armă albă în 2016 împotriva unui solicitant de azil irakian, şi-a proiectat tot mai mult ura xenofobă, 'începând de la această reuniune', asupra lui Walter Lübcke, afirmă procurorii.

Ameninţarea atentatelor de extremă dreapta, subestimată în anii 2000, când asasinarea a opt imigranţi turci, a unui grec şi a unei poliţiste germane au fost tratate în mod greşit ca reglări de conturi, îngrijorează din ce în ce mai mult autorităţile germane, care destructurează în mod regulat grupări suspectate că pregătesc atacuri xenofobe sau antisemite.

Potrivit ministrului de interne Horst Seehofer, terorismul de extremă dreapta constituie 'cea mai mare ameninţare pentru securitatea Germaniei'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.