Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General, după decizia CCR privind protocoalele cu SRI -Are putere numai pentru viitor. După motivare, urmează a fi identificate și analizate soluțiile

facebook.com
Parchetul General

Parchetul General reacționează după ce CCR a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Ministerul Public, ca urmare a protocoalelor dintre parchet si SRI.Protocolul din 2009 a fost declarat neconstitutional in totalitate, iar cel din 2016 partial.

Institutia arata ca a luat la cunostinta decizia Curtii, mentionand ca este valabila numai pentru viitor. De asemenea, Parchetul General mentioneaza ca dupa publicarea motivarii, vor fi cautate solutii optime pentru dispunerea masurilor legale corespunzatoare.

Citeste si Articolele nelegale din protocolul Lazăr-Hellvig - Posibilitatea ca Parchetul să informeze SRI dacă într-o anchetă sunt elemente de risc, neconstituțională

"Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a luat cunoștință despre Decizia Curții Constituționale referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Parlamentul României, pe de o parte, și Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, generat de încheierea între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații a protocoalelor din 4 februarie 2009 și 8 decembrie 2016.
Potrivit art. 147 alineatul 4 din Constituția României, de la data publicării în Monitorul Oficial deciziile Curții Constituționale sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor. După motivarea deciziei, urmează a fi identificate și analizate soluțiile optime în vederea dispunerii   măsurilor legale corespunzătoare", transmite institutia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.