Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General al Ucrainei acuză armata rusă: cel puțin 430 de copii au fost uciși și alți 818 au fost răniți în timpul invaziei

AFP
cadavre morti Bucha ucraina

De la începutul invaziei la scară largă a Federației Ruse în Ucraina, peste 1.248 de copii ucraineni au suferit din cauza din cauza războiului - a anunțat, sâmbătă, Biroul Procurorului General din Ucraina, potrivit Ukrinform, scrie Rador.

Potrivit informațiilor oficiale ale procurorilor, 430 de copii au fost uciși și peste 818 au fost răniți. Acest bilanţ nu este definitiv, deoarece încă se lucrează la stabilirea datelor în locurile unde luptele sunt în desfăşurare, în teritoriile ocupate temporar și în cele eliberate deja de sub ocupaţie. Cei mai mulţi copii afectați de război au fost înregistraţi în regiunile Donețk - 417, Harkiv - 260, Kiev - 116, Cernihiv - 68, Mikolaiv - 77, Luhansk - 64, Herson - 57, Zaporijjia – 69 şi Dnipropetrivsk – 31.

Procuratura Generală a Ucrainei a mai precizat că, în urma bombardamentelor efectuate de forțele armate ruse, au fost avariate 2.663 de instituții de învățământ ucrainene, dintre care 326 au fost complet distruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.