Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General încearcă să stingă 'incendiul' pe care l-a provocat: Informaţii scurse despre dosarul care vizează grupul condus de Arafat

Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Streinu-Cercel

Profesorul Adrian Streinu-Cercel nu este vizat de ancheta penală cu privire la scurgerea de informații din ședința Comitetului Științific în ceea ce privește pandemia de coronavirus, a declarat acesta la Antena 3. Potrivit unor informaţii scurse "pe surse" de procurori, în dosarul penal deschis de Parchetul General ar fi vorba de personal tehnic și anume de subofițeri care s-au ocupat de documente înainte ca acestea să intre în ședința grupului.

Practic, se presupune de către procurori că unul dintre subofițeri a dat acea hotărâre (hotărârea numărul 8) în care se face referire, în acest dosar, înainte ca aceasta să aibă forma finală și să fie discutată în cadrul ședinței. Nu este vizat vreun ministru și nimeni din Comitetul Științific și nici nu au fost făcute audieri în acest dosar.

”Nu am fost citat, informat și aici e problema mai ales când e vorba de pandemie și vorbim de o responsabilitate enormă la nivel național, părerea mea, e că lucrurile trebuie spuse clar și fără niciun fel de acoperiș. Dacă se vorbește de altcineva, acest lucru trebuie să se știe în mod oficial și nu pe surse”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Informaţiile "scurse" de procurori vin în contextul în care, iniţial, Parchetul General a dat publicităţii un comunicat prin care anunţa anchetarea Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Condus de Raed Arafat, grupul trebuie să ofere soluţiile tehnice pentru combaterea coronavirusului. Ca urmare a anunţului, profesorul Streinu-Cercel a anunţat că nu va mai vorbi public şi a cerut parchetului să-şi ceară scuze.

Trebuie precizat că procurorii nu au transmis iniţial că ar fi vizat personal tehnic, ci s-au referit la Grupul de suport tehnico-ştiinţific. Mai mult, în condiţiile în care nu s-au audiat persoane, este puţin probabil ca informaţia scursă în presă să fie altceva decât o tentativă de a calma spiritele după gafa unei intervenţii brutale într-o perioadă de criză.

Vezi şi: Scutea a rezolvat primul 'mare' dosar - Cum au ajuns să fie anchetaţi tocmai oamenii care trebuie să ofere soluţii împotriva coronavirusului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.