Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General, INFORMAȚII noi despre ancheta în care se investighează acordarea asistenței medicale la Colectiv: Verificări privind infecțiile nosocomiale

Inquam Photos/ Octav Ganea
colectiv mars 30.10.2018

Parchetul General anunță, la 3 ani de la incendiu, că în cauza disjunsă din dosarul Colectiv se fac cercetări pentru ucidere din culpă în formă agravată, abuz în serviciu și neglijență în serviciu, privind intervenția autorităților și acordarea primelor îngrijiri medicale la locul incendiului, respectiv privind asistența medicală acordată acestor victime, împrejurările legate de posibile infecții nosocomiale și de acțiunile ori inacțiunile funcționarilor publici în legătură cu transferul persoanelor vătămate la unități de spital din străinătate.

În prezent, sunt analizate 81 de expertize medico-legale privind leziunile răniților, fiind un control în desfășurare legat de aplicarea planului pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale.

Citeste si VIDEO Liviu Dragnea, ieșire nervoasă la adresa unui jurnalist care îl filma: Hai în baie, puiule. Hai în baie că îți ies poze ca lumea

"Pentru lămurirea împrejurărilor care interesează cauza sunt analizate concluziile a 81 de expertize medico-legale privind leziunile persoanelor vătămate supraviețuitoare, având ca obiective, printre altele, și constatarea unor indicii privind încălcarea normelor de acordare a asistenței medicale iar persoane vătămate au fost audiate în legătură cu asistența medicală și posibile infecții asociate asistenței medicale.

De asemenea, au fost formulate solicitări către diferite autorități privind documentarea faptelor, fiind identificate și ridicate mai multe înscrisuri, au fost audiați martori, părți civile (aparținători ai victimelor decedate), unele dintre acestea depunând înscrisuri, urmând a se proceda la continuarea acestor activități.

S-a solicitat și este în curs de efectuare un control al autorităților competente la spitale care au acordat asistență medicală victimelor de la Clubul Colectiv în scopul de a se verifica, aferent perioadei de interes și în raport de dispoziţiile Ordinului nr.916/2006 aflat în vigoare, existenţa şi modul de aplicare a planului anual de activitate pentru supravegherea, prevenirea şi limitarea infecţiilor asociate asistenţei medicale.

După finalizarea documentării urmează să se suplimenteze probatoriul inclusiv prin efectuarea unor noi expertize", transmit procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.