Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul din Parcul Naţional Elveţia Boemă din Republica Cehă a fost adus sub control

Getty Images
Cehia

Incendiul forestier activ de mai bine de o săptămână în Parcul Naţional "Elveţia Boemă" din Republica Cehă a fost adus sub control, a declarat luni seară la Hrensko şeful Brigăzii de Pompieri, Vladimir Vlcek, informează marţi agenţia DPA.

Zona operaţională a fost redusă de la aproximativ 1.000 la 600 de hectare. Între timp, peste 1.000 de pompieri cu aproximativ 350 de autospeciale se află la faţa locului pentru a stinge zonele cu jar.

Parcul Naţional "Elveţia Boemă" se învecinează cu Parcul Naţional "Elveţia Saxonă" din Germania, afectat de asemenea de un incendiu de pădure, conform Agerpres.

Principalele puncte cheie ale operaţiunii includ o zonă denumită Valea Adâncă, regiunea din jurul zonei Kridelni stena şi stâncile de deasupra oraşului de graniţă Hrensko.

În partea cehă, au fost desfăşurate şase elicoptere şi cinci avioane pentru stingerea incendiilor. Germania a sprijinit de asemenea eforturile cu elicoptere suplimentare care au aruncat apă peste zonele cu teren impracticabil.

În timp ce cei aproape 100 de rezidenţi ai comunităţii din Vysoka Lipa s-au putut întoarce la casele lor, locuitorii din alte regiuni evacuate nu au primit încă această permisiune. Prin urmare, există temeri potrivit cărora sezonul turistic estival din regiune ar putea fi ratat. Circa 400.000 de persoane participă în fiecare an la excursii pe râul Kamenice prin defileul Edmundsklamm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.