Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parfumuri contrafăcute, în valoare de peste 280.000 de lei, descoperite la frontieră într-un TIR de curierat

parfum

Peste 900 de produse de parfumerie în valoare totală de 282.000 de lei au fost confiscate de poliţiştii de frontieră giurgiuveni de la un cetăţean român care încerca să le introducă ilegal în ţară într-un TIR de curierat ce făcea curse pe ruta Bulgaria-România.

"Poliţiştii de frontieră giurgiuveni aflaţi în serviciu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion condus de către un cetăţean din Bulgaria, în vârstă de 28 de ani. Mijlocul de transport circula în regim de curierat şi efectua transport de colete de la o societate comercială din Bulgaria pentru o societate comercială din România. Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, s-a procedat la efectuarea unor verificări amănunţite, în urma cărora poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, mai multe colete ce conţineau 940 produse parfumerie, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute", se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Claudiu Florică și Dinu Pescariu SCAPĂ de dosarul Microsoft: faptele s-au PRESCRIS! Judecătorii confiscă 22 de milioane de euro

Bunurile, în valoare de aproximativ 282.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrători din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor Bucureşti.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.