Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Părintele Calistrat a fost iertat de ÎPS Teofan: Explicațiile surprinzătoare venite după ce a fost judecat

captura BZI
Parintele Calistrat

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstitrea Vlădiceni, din județul Iași, a fost iertat de către Înaltpreasfințitul Teofan chiar înainte de Crăciun. Arhiepiscopia Iașilor a ridicat toate sancțiunile și a încheiat cercetările în scandalul de agresiune în care a fost implicat preotul, iar în cele din urmă acesta a revenit în altar.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au finalizat ancheta deschisă în urma scandalului de agresiune în care a fost implicat părintele Calistrat și a decis să ridice toate sancțiunile chiar înainte de Crăciun.

„Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor, care s-au încheiat pe 23 noiembrie. Atunci s-a luat decizia de a fi oprit pentru încă o perioadă de 30 de zile de la slujirea celor sfinte. Poate spuneţi că e o pedeapsă prea blândă, însă pentru un preot este un lucru foarte dureros să nu poată sluji. Mai mult, această pedeapsă i-a afectat şi pe credincioşii care au continuat să vină la Mănăstirea Vlădiceni, dar nu s-au mai putut spovedi, cum făceau de obicei, la Părintele Calistrat”, a declarat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor pentru Ziarul de Iași.

Reprezentantul Arhiepiscopiei Iaşilor a mai spus că cele două femei care l-au acuzat pe părintele Calistrat de agresiune au fost chemate la Mitropolie să discute cu cei care s-au ocupat de acest caz, dar au refuzat să vină.

Pe de altă parte, femeile au depus o cerere scrisă către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, în data de 27 decembrie, în care au menţionat că „nu am fost primite nici până în acest moment în audienţă la IPS Teofan, nu am fost audiate în cadrul cercetărilor şi nu am primit niciun răspuns la cele 11 cereri pe care le-am formulat în acest caz”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.