Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părintele Ioan Sauca a primit luni Premiul 'Brobyggerprisen' – Bridge Builder Award, în cadrul unei ceremonii organizate la Oslo

basilica.ro
Pr. Ioan Sauca

Părintele Ioan Sauca, Secretar General al Consiliului Mondial al Bisericilor, a primit luni Premiul „Brobyggerprisen” – Bridge Builder Award din partea Comitetului norvegian „14 August” în cadrul unei ceremonii organizate la Oslo, conform basilica.ro

Premiul „Brobyggerprisen” – Bridge Builder Award se acordă persoanelor și instituțiilor care contribuie la construirea de punți de comunicare între persoane, națiuni și societăți – atât în Norvegia, cât și în restul lumii.

Acelaşi premiu l-au primit Michael Melchior, Rabin Șef al Norvegiei și lider al Inițiativei pentru Pace Religioasă din Israel, și liderului musulman Muhammad Bin Abdul Karim Al-Issa, informează Ziarul Lumina.

În cuvântul la primirea distincţiei, Părintele Ioan Sauca a vorbit despre misiunea Consiliului Mondial al Bisericilor.

„În contextul globalizării, munca noastră în dialogul interreligios, cooperarea pentru menţinerea păcii oferă perspectiva unei adevărate fraternități între comunitățile religioase, pentru a discuta despre conflicte, dar și pentru a le preveni, pentru a promova pacea, dar și pentru a o înrădăcina în inimile oamenilor”.

„Cu toate acestea, provocările pe care le întâlnim în cadrul dialogul interreligios ne determină să adresăm multe întrebări dificile. Nu putem pretinde că dialogul interreligios, cooperarea şi pacea sunt uşor de realizat. Dar Dumnezeu ne îndeamnă să mergem împreună, având încredere că El ne însoțeşte și că El are planuri bune pentru întreaga creație”.

„Fie ca această construire de punţi interreligioase să ne unească în munca noastră pentru promovarea păcii, să genereze reconciliere între comunitățile divizate și să ne aducă din ce în ce mai aproape de iubirea divină, care creează și susține toată viața, chemându-ne să participăm la lucrarea de reparare a acestei lumi frumoase, dar pervertite!”, a spus Părintele Sauca.

Pr. Ioan Sauca

Părintele Sauca s-a alăturat Consiliului Mondial al Bisericilor în 1994 și, începând din 2014, a devenit Secretar general asociat pentru educație și formare al acestei organizații. El este și profesor de Misiologie la Institutul Ecumenic din Bossey (Elveția), pe care îl conduce din 2001. În trecut, părintele Ioan Sauca a predat Misiologie și Ecumenism la Facultatea de Teologie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, ulterior devenind consilier patriarhal la Sectorul Relații Interbisericești al Patriarhiei Române.

A studiat la Facultatea de Teologie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din cadrul Universității din București și are un doctorat de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie), cu o teză despre implicațiile misionare ale eclesiologiei ortodoxe.

Părintele Ioan Sauca este primul român și primul ortodox, care a ocupat o funcție înaltă în Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB). Este Secretar General al Consiliului Mondial al Bisericilor din 1 aprilie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.