Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părintele Vasile Antonie Tămaș de la Biserica din Vâlcele continuă campania de sprijin cu lemne de foc 'Ajutor în văduvie'

Varstnica

Părintele Vasile Antonie Tămaș de la Biserica Sf. Mc. Teodor Stratilat din Vâlcele, județul Covasna, a inițiat în vara acestui an campania „Ajutor în văduvie”, prin care a aprovizionat 25 de vârstnici cu lemne pentru iarnă. Campania continuă: în ultimele două săptămâni alte 10 persoane au primit lemn de primă calitate.

Parohul spune că nu organizează campanii umanitare pentru leneși, ci pentru copii, vârstnici și persoane cu dizabilități, care nu au puterea de a se întreține singuri, potrivit basilica.ro.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

„Este adevărat că este mai bine să-i pui omului o undiță în mână, în loc să-i dai peștele. Dar aceasta nu este valabil în cazul unei pensionare vârstnice”, spune parohul. „De aceea stăm cu mâna întinsă: pentru cei de lângă noi.”

Pe lista părintelui mai sunt zeci de persoane nevoiașe cărora veniturile nu le ajung pentru a-și cumpăra lemne. De aceea, orice donație este binevenită. Lemnele care ar încălzi o locuință modestă până la anul costă în jur de 700 de lei în acest sezon.

Foto credit: Facebook / Vasile Antonie Tămaș

Pe lângă campania de donare de lemne, el mai organizează și campanii de donare de alimente. De curând, a distribuit alimente pentru o lună unui număr de 100 de persoane. Ajutoarele au ajuns în principal din comuna Vâlcele, dar și la alte cazuri semnalate în județ.

Iar acțiunea continuă: miercuri și joi, Părintele Vasile Antonie Tămaș va merge la Satu Mare pentru a prelua alte două tone de alimente pe care să le redistribuie.

Parohul le este recunoscător persoanelor din județ care îi sunt mereu alături, dar și donatorilor din diaspora. Un român care are afaceri în Marea Britanie a donat bani pentru aceste acțiuni umanitare și s-a implicat și alături de voluntari pentru distribuirea produselor.

Pentru donații

RO32BTRL03301201395543XX deschis la Banca Transilvania pe numele Tămaș Vasile Antonie, menționând la rubrica de detalii ale plății: „Ajutor în văduvie”

Card Revolut: Tămaș Vasile Antonie, tel. 0768 901 642

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.