Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parisul ANULEAZĂ defilarea de Anul Nou Chinezesc la cererea comunităţii asiatice - Pandemia care a ucis 56 de oameni, plecată dintr-o piaţă chinezească

https://edition.cnn.com/
Festivitati Paris An nou chinezesc

Primarul Parisului Anne Hidalgo a anunţat duminică, la postul de radio Europe1, că a anulat defilarea de Anul Nou chinez la Paris, după ce chiar membri comunităţii asiatice din capitala Franţei au cerut acest lucru, relatează AFP, citată de news.ro.

”Comunitatea chineză de la Paris a dorit ea însăşi anularea defilării prevăzute în această (duminică) după-amiază în Place de la République. Asociaţiile nu au avut dispoziţia să sărbătorească”, a declarat Anne Hidalgo, invitată la emisiunea ”Le Grand rendez-vous”.

Virusul care a contaminat peste 2.000 de persoane în lume şi a ucis 56 de oameni în China a apărut dintr-o piaţă din oraşul Wuhan, care vindea ilegal animale sălbatice.

Citeşte şi: HARTA PANDEMIEI CU CORONAVIRUS - Indică locurile cu cele mai multe cazuri confirmate şi decese produse de virus

COMERŢUL CU ANIMALE SĂBATICE, INTERZIS TEMPORAR

Pe de altă parte, China a anunţat duminică o interzicere temporară a comerţului cu animale sălbatice, în cadrul unor măsuri luate în vederea opririi extinderii epidemiei de pneumonie virală, apărută într-o piaţă în care se vindea acest tip de animale în vederea consumului.

Creşterea, transportul sau vânzarea tuturor speciilor de animale sălbatice este interzisă ”începând de la data acestui anunţ şi până la sfârşitul situaţiei epidemice naţionale”, se arată într-o directivă comună emisă de trei agenţii de nivel înalt, între care şi Ministerul chinez al Agriculturii.

Citeşte şi: Buletine noi! CTP, reacție la isteria apărută: 'Unii privesc asta ca și când li s-ar înfige un cip în cap. Ce minte îngustă au atâția oameni'

Coronavirusul care a ucis 56 de persoane a fost depistat în decembrie într-o piaţă din Wuhan (centru), un oraş cu 11 milioane de locuitori, în care se vindeau animale sălbatice.

Piaţa a fost închisă luna trecută, după descoperirea primelor cazuri ale bolii la comercianţi din piaţă.

Epidemia SARS, care a ucis 650 de persoane în China la începutul anilor 2000, a pornit de la zibetă, un animal mic care se înrudeşte cu jderul, care se gădea curent în pieţele din canton (sud).

Autorităţile chineze au plasat în carantină de facto, joi, oraşul Wuhan şi o mare parte a provinciei în care se află, Hubei (centru).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.