Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parisul anunță că francezii au devastat peste 700 de magazine în violenţele din ultimele zile

paris

Peste 700 de magazine din Franţa au fost devastate în timpul violenţelor urbane declanşate marţi seară, a anunţat sâmbătă ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire.

Într-o conferinţă de presă, ministrul a precizat că 200 de puncte de vânzare cu amănuntul, 250 de tutungerii şi 250 de sucursale bancare au fost atacate, jefuite şi, în unele cazuri, arse până la temelii, iar acestora li se adaugă un număr mare de magazine de îmbrăcăminte şi articole sportive, precum şi fast-food-uri.

"După cum vedeţi, acest lucru afectează întreaga ţară, toate firmele şi toate afacerile", a spus ministrul, adăugând că este prea devreme pentru a stabili valoarea pagubelor, scrie news.ro.

Bruno Le Maire a adăugat că primul răspuns a fost de a asigura protecţia persoanelor şi a bunurilor şi "de a restabili ordinea cât mai repede posibil".

De asemenea, el a propus o serie de măsuri pentru a-i ajuta pe comercianţi, printre care să le ceară asigurătorilor să accelereze plata despăgubirilor şi să reducă franşizele, să le ceară băncilor să fie mai flexibile la efectuarea plăţilor, eventual să amâne plata contribuţiilor la asigurările sociale şi a impozitelor şi să prelungească cu o săptămână reducerile care au început în urmă cu doar câteva zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.