Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parisul se pregătește pentru noi proteste ale ’Vestelor Galbene’

arcul de triumf paris proteste franta violente

Mai mulți susținători ai Mișcării "Vestele Galbene" au început să se adune pe Champs-Elysees, la Paris, pentru a desfășura noi manifestații, în pofida apelului la calm făcut de președintele francez Emmanuel Macron, relatează site-ul postului France 24 preluat de mediafax.

Președintele Emmanuel Macron a recunoscut într-un discurs la începutul acestei săptămâni că este parțial responsabil pentru mânia manifestată de protestatarii "vestelor galbene", mișcare a cărei numele provine de la vesta reflectorizantă pe care trebuie să o poarte toți șoferii francezi. El a anunțat măsuri menite să îmbunătățească puterea de cumpărare a oamenilor. Dar până acum a refuzat să reinstituie un impozit pe avere care a fost ridicat pentru a impulsiona investițiile în Franța.

Mișcarea "vestele galbene", care și-a început demonstrațiile pe 17 noiembrie, inițial pentru a protesta împotriva creșterii taxlor la combustibili, s-a transformat curând într-o expresie de furie cu privire la costul ridicat al nivelului de trai în Franța și în sensul că guvernul lui Macron este detașat de greutăţile de zi cu zi ale cetăţenilor.

"Data trecută, am ieșit pentru taxe. De data asta suntem aici pentru instituții: vrem mai multă democrație", a declarat unul din protestatari.

Manifestanții au făcut mai multe cereri Guvernului, însă nu au un program oficial sau lideri nominalizați.

În urma unui sondaj realizat marți, în urma discursului susținut de Macron, aproximativ 50% din francezi consideră că protestele nu ar trebui să continue.

"Ne așteptăm să iasă mai puțini oameni în stradă, dar să fie indivizi mai determinați", a declarat Laurent Nunez, adjunctul ministrului de Interne.

Serviciile de securitate intenționează să distribuie circa 8.000 de ofițeri și 14 vehicule blindate în capitală, același număr ca și weekend-ul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.