Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parisul se pregătește pentru un nou sfârșit de săptămână de foc - Opera, Turnul Eiffel și numeroase muzee vor fi închise

paris proteste

Opera, Turnul Eiffel, muzee şi săli de spectacole vor fi închise sâmbătă, ca urmare a noilor proteste anunţate de "vestele galbene", potrivit Le Figaro preluat de news.ro.

Zeci de muzee pariziene au decis să nu îşi deschidă porţile sâmbătă, iar Opera a anulat reprezentaţiile în timp ce noi proteste ale "vestelor galbene" sunt anunţate în capitală, au indicat joi aceste instituţii.

"Ţinând cont de manifestaţiile anunţate în Paris sâmbătă, Opera Bastille şi Opera Garnier vor fi închise şi toate activităţile publice sunt anulate", a avertizat Opera Naţională pe reţelele de socializare.

Şapte muzee şi situri de patrimoniu administrate de Primăria Parisului şi situate în diverse cartiere ale capitalei vor fi închise, potrivit Paris Musées.

Citește și: CUTREMUR Raluca Turcan susține victoria Opoziției: Dragnea a fost revocat de Opoziție. Recunoașteți votul .

În plus faţă de Petit Palais, Muzeul de Artă Modernă din Paris, Muzeul Cernuschi, Casa lui Victor Hugo, Muzeul Cognacq-Jay, Cripta Arheologică de pe Île de la Cité, situată sub curtea Catedralei Notre-Dame şi Catacombele vor avea porţile deschise.

Situat aproape de bulevardul Champs-Élysées, Grand Palais nu va fi deschis sâmbătă "ca măsură preventivă".

Turnul Eiffel va fi de asemenea închis. "Manifestările anunţate sâmbătă, 8 decembrie, la Paris nu permit primirea vizitatorilor în bune condiţii de siguranţă", a transmis într-un comunicat Societatea care administrează monumentul.

Muzeul Omului, Trocadero, vor rămâne de asemenea închise, a anunţat directorul André Delpuech.

Mai multe muzee mari, precum Luvrul sau Orsay, încă se gândesc la această problemă.

Forţele de ordine din Paris se pregătesc pentru ce este mai rău, scrie Le Figaro. Serviciile de securitate îşi vor adapta dispozitivele în aşa fel încât să reacţioneze la atacurile "vestelor galbene". Mişcarea "vestelor galbene" s-a mobilizat în semn de protest faţă de creşterea taxelor carburanţilor şi scăderii puterii de cumpărare anunţat de guvern. În total 139 de suspecţi majori au fost prezentaţi în faţa justiţiei, iar măsura arestului preventiv a 111 dintre ei a fost prelungită, a anunţat, luni, Parchetul Parisului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.