Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pariul de miliarde de euro pentru Constanța/ Felix Stroe, PSD Constanța: Pot să aduc 2 miliarde de euro în 4 ani doar din fonduri europene!

Adevarul
stroe fagadau

Președintele Organizației PSD Constanța și candidatul PSD pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean, Felix Stroe, a făcut câteva declarații spectaculoase într-o emisiune difuzată de Dobrogea TV. Felix Stroe s-a referit, pentru început, la contextul în care a fost desemnat candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, spunând că nominalizarea sa a fost susținută în unanimitate de către primarii PSD din județ, i-a mulțumit fostului președinte CJ Horia Țuțuianu, despre care a spus că rămâne în echipa PSD, acesta urmând să deschidă listele de consilieri județeni ai PSD și să primească funcția de Vicepreședinte al CJ Constanța.

2 miliarde de euro în 4 ani pentru județul Constanța

Felix Stroe și-a prezentat cunoștințele și expertiza în materie de fonduri europene. De altfel, Stroe este recunoscut pentru peformanța pe care a reușit-o la RAJA, anume de a obține finanțări europene de 1,1 miliarde de euro pentru lucrări de apă și canal, în condiții extrem de avantajoase, cu o co-finanțare aproape inexistentă, de doar 2% din partea unităților administrativ-teritoriale, și cu o relație de parteneriat extrem de apropiată dintre RAJA și BERD, care permite ca RAJA să se împrumute cu dobânzi extrem de mici, de 2%, și cu termene de grație și de rambursare foarte extinse.

În acest context, Felix Stroe a declarat că este obiectivul său ca în cei 4 ani de mandat pe care îi va avea ca Președinte al Consiliului Județean Constanța să atragă fonduri europene în valoare de 2 miliare de euro. Stroe a arătat că acest lucru este mai mult decât posibil, în condițiile în care doar RAJA a atras 1,1 miliarde de euro, ceea ce reprezintă cam 25-30% din totaul fondurilor europene atrase de toată România în anul 2020.

Stroe a arătat că specialiștii CJ Constanța ar urma să ofere sprijin de specialitate UAT-urilor din județ pentru elaborarea de proiecte cu finanțare europeană, iar instituția va putea să ajute și UAT-urile lipsite de fonduri pe partea de co-finanțare a proiectelor.

Pariul lui Felix Stroe este extrem de ambițios și, dacă va fi transformat în realitate, va însemna că județul Constanța va atrage mai multe fonduri europene decât multe instituții ale administrației publice centrale. De altfel, Stroe a și arătat că există direcții clare pe care se pot depune proiecte pentru aceste fonduri europene, investiții mari, cultură și sănătate.

Spital regional de copii

Unul dintre proiectele cu fonduri europene care ar urma să fie elaborat de către CJ Constanța sub conducerea lui Felix Stroe ar fi un spital regional pentru copii, dotat cu tehnologie medicală de ultimă generație, care ar putea fi ridicat și făcut funcțional în 4 ani, potrivit spuselor sale, dacă se va lucra serios și responsabil la proiect. Felix Stroe a arătat că un asemenea spital este necesar având în vedere faptul că boli grave, încep să afecteze copii de la vârste din ce în ce mai fragede. Cât despre costuri, Stroe a arătat că acestea se pot situa în jurul a 100-200 de milioane de euro, bani care pot să vină integral de la Uniunea Europeană.

Făgădău, garanția proiectelor viitoare pentru municipiul Constanța

Felix Stroe a vorbit și despre candidatul PSD la Primăria Municipiul Constanța, Decebal Făgădău, despre care a spus că a făcut o treabă extraordinară în pregătirea proiectelor care urmează să înflorească în următorii ani. Totodată, Stroe a recunoscut relația personală specială pe care Decebal Făgădău o are cu reprezentanții Băncii Mondiale, alături de care a lucrat pentru a elabora aceste proiecte care atunci când se vor maturiza vor schimba atât fața municipiului Constanța, cât și calitatea vieții oamenilor din acest oraș. Felix Stroe a declarat că-l susține pe Decebal Făgădău în cursa pentru Primăria Constanței, explicând că o viitoare administrație condusă de Făgădău este garanția unui impact pozitiv asupra oamenilor și vieții lor pe care proiectele deja pregătite îl vor avea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.